„4 éves nők vagyunk, és szeretjük a változatosságot az érzelmi élet terén. Kérdésünk: lehetnek-e később nem kívánt következményei annak, hogy a múlt hét óta egy csatakosrozsomák-csordával járunk? Bocsánat a helyesírási hibákért! Kérjük, válaszoljon, különben öngyilkosok leszünk!”

Oké, ez csak egy idézet a Kretén újság egy régi számából, de biztos emlékeznek a 90-es évek tinimagazinjaira, amikben ilyen és ehhez hasonló kérdéseket tettek fel a fiatalok. Ez amúgy mit sem változott azóta, manapság is küzdenek hasonló gondokkal a tinédzserek, de mi arra voltunk kíváncsiak, hogy miket kérdeztek az újságoktól azok, akik remélhetőleg egészséges felnőttekké váltak azóta. Vagy nem. Mindenesetre a „Szex, szerelem, gyengédség” és a "Válogatott magánügyek" rovat mindig is a kedvenceink közé tartozott, ezért a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár raktárából kikutattuk az Ifjúsági Magazin 1990-1995 közötti számait, és megtaláltuk a legjobb kérdéseket. Mutatjuk:

A stresszes

Tizenkilenc éves, jóképűnek mondott fiú vagyok. A nemi örömöt csak önmagamtól ismerem. Nem kapok idegkimerültséget attól, ha nem élek szexuális életet?

via GIPHY

Váratlan szex

Tizenhét éves vagyok és a koromhoz képest testileg fejletlen. Két hónappal ezelőtt váratlanul volt egy nemi kapcsolatom. Azóta nem jött meg a vérzésem, bár előtte is csekély mennyiségű volt. Tegnap viszont erősen vérzett az orrom. Lehet, hogy ott jött ki?

via GIPHY

13-4=9!!!

Legjobb barátnőm 13 éves és négy évvel ezelőtt lefeküdt egy fiúval. A következményektől azóta is fél. Még nem menstruál. Szüleivel erről nem mer beszélni, mert fél, hogy megölik. Nem tudjuk megállapítani, hogy terhes-e, mikor az a dolog négy éve történt és csupán egyszer. Reméljük, addig nem lesz baj, amíg a választ olvashatjuk!

via GIPHY

komoly változás

Magamról annyit, hogy 19 éves szűz lány vagyok. Eddig még nem volt fiúkapcsolatom. Kétségbe vagyok esve, mert péniszem nőtt. A másik problémám, hogy folyamatosan menstruációs görcsök kínoznak. Lehet, hogy a két problémám összefügg?

via GIPHY

Probléma probléma hátán

Én mindenkire szerencsétlenséget hozok. 15 éves lány vagyok, a négy nagyszülőm közül már csak egy él. Az egyik osztálytársam öccse meghalt, a másik barátnőm apukája halt meg. Aztán az is nagy baj, hogy nem akarok csókolózni. A harmadik problémám, hogy még mindig nem jött meg a menstruációm. Félek, hogy ettől nem lehet gyerekem sose.

via GIPHY

Dixó

Háromszor jött ki velem a parkba az a srác a dixóból, de csak csókolóztunk. Aztán elkerült, hiába mondtam neki, hogy le akarok vele feküdni. Azt mondta, majd legközelebb, mert fáj a feje, mert haza kell vinnie a kulcsát a húgának. Mindig kimagyarázta magát. Megválogatom, hogy kikkel fekszem le, csak hát iránta hamar lobbanékony lettem. Egy évvel fiatalabb nálam, 18 éves. Azóta se jön oda hozzám a dixóban.

via GIPHY

Az álmodozó

Nagyon belezúgtam egy fiúba. Illetve ő már férfi, 25 éves, én meg 15 vagyok. Már többször elképzeltem vele az életemet. Nem hiszem, hogy unatkoznánk egymás mellett. Csak az a baj, hogy még nem ismerkedtünk meg. Amikor találkozunk, nagyon örül nekem, mindig mosolyog és dudál. Egyszer már tapsolt is. Ilyenkor majd' elolvadok, de aztán továbbhajt. Szerintem tetszem neki, úgy tudom, barátnője sincs. De hogyan adjam értésére?

via GIPHY

A jópasi

16 éves kajakos srác vagyok, a lányok mégsem akarnak lefeküdni velem. Mi lesz velem?

via GIPHY

Végbéltükrözés

Otthon én vagyok anyuci és apuci jó kislánya. Ők azt hiszik, hogy még abban a tudatban élek, hogy a gólya hozza. Pedig ez nem így van! Múltkor voltam egy házibulin, és ott két fiú megujjazott. 14 éves vagyok és anyu el akar vinni a nőgyógyászhoz rutinvizsgálatra. Olvastam, hogy szűz lányokat végbélen, nem szüzeket pedig hüvelyen keresztül vizsgálnak. Mivel már nem vagyok szűz, engem az utóbbin keresztül vizsgálnának. De mit szólna ehhez anyu? Megölne, ha megtudná. Kérlek, írj valami tanácsot, mert semmiképp sem akarok orvoshoz menni.

via GIPHY

Egy lavór víz

17 éves szűz lány vagyok, és bár többször is volt lehetőségem arra, hogy nemi életet éljek, nem tettem, mert úgy gondoltam, csak a testemet kívánják, és beleegyezésemnek terhesség lenne a következménye. Most azonban van egy szimpatikus fiú, akivel szemben nincsenek gátlásaim, mégis félek, mert nem tudom, milyen következménye lehet a szexuális kapcsolatnak. Felvilágosult lánynak tartanak, ezért nem merek kérdezősködni, hogy miért van szükség a szeretkezésnél egy lavór vízre?

via GIPHY

Innováció a fogamzásgátlásban

18 éves vidéki lány vagyok. Busszal járok haza éppúgy, mint az a srác, akivel sikerült megismerkednem. Nagyon szoros kapcsolat alakult ki köztünk fél év alatt. Többször is megtörtént „a dolog”. Megbeszéltük, hogy én védekezem. Nehezen ugyan, de sikerült lenyelnem az óvszert. Szeretném megkérdezni, hogy az első alkalommal mindenkinek, vagy csak nekem okozott ekkora problémát? Lehetséges, hogy terhes vagyok, vagy csak az óvszer mellékhatása miatt kezdett el nőni a hasam? Szeretnék az újságban választ kapni, mert a szüleim nem a legmegértőbbek.

via GIPHY

Öngyilkos 1.

Testileg fejlett, nem rossz kinézetű lány vagyok. Volt pár barátom, de mindig otthagytam őket az első szerelmemért. Tavaly decemberben ismertem meg őt, és azóta már négyszer jártunk. Mindig miattam vesztünk össze. De nagy gondban vagyok, mert most ő hagyott ott engem. Így nincs kihez visszamenni, ha épp nem járok senkivel. Ha nem változik meg a helyzet, öngyilkos leszek.

via GIPHY

Öngyilkos 2.

17 éves vagyok, a mostohaapám 25, az anyám 40. Abnormális a pasas, hogy anyámat választotta. Én állatorvos szeretnék lenni, de az ún. anyám megakadályoz benne. Nem tilt a tanulástól, csak kikészít idegileg, és örülök, ha nem kell látnom, épp ezért állandóan csavargok. Öngyilkos leszek, ha nem lehetek manöken, fotómodell és állatorvos!

via GIPHY

Az aranyásó

14 éves lány vagyok. Együtt járok egy nálam 4 évvel idősebb fiúval. Ő szeret engem, mert nagyon csinos vagyok. A fiúk tényleg csoportosan fordulnak meg utánam. Én viszont egy olyan lány vagyok, aki szereti a társaságot és az autós fiúkat. Na persze a külföldi autókat (Porsche, Toyota, Limuzin). És abban reménykedek, hogy én is találok egy ilyet. Már többször akartam a barátommal szakítani, de azzal fenyeget, hogy öngyilkos lesz. Szeretem őt, de az autós srácok jobban vonzanak. Kérem, segítsen, mert már nem bírom sokáig a fenyegetéseit.

via GIPHY

Fütyi gondok

A fütyim balra dől, illetve görbe. Gondolom, önök tudják, mit tegyek vele, hogy kiegyenesedjen. Orvoshoz nem megyek, mert gyűlölöm azokat, akik más szaporító szerveit nézegetik.

via GIPHY

A bizalmatlan

A fiú azt mondta, ne féljek, mert csak pettingelünk. Ettől nem lehetek terhes, csak a közösüléstől. És mi van, ha ő mégis közösült?

via GIPHY