Elsőként ismerje meg a doveri Graham és April Totterdell történetét, akik egy falatnyi földdarabot érintő vita miatt húsz hónapig tették pokollá szomszédjuk életét, hogy végül mindketten a rácsok mögött kössenek ki.

A rendkívüli kreativitással megáldott kétgyermekes házaspár áldozata a zenész Paul Cheneour volt. Nem aprózták el a bosszantását, minden lehetséges eszközt bevetettek. A Dover Express szerint ezek a következők voltak:

  • lemondták a fellépéseit;
  • szexuális zaklatással vádolták;
  • kiszúrták az autója gumiját;
  • kutyaszart postáztak neki;
  • két rottweiler kutyájukkal fenyegették;
  • összevissza rendeltek dolgokat a nevében;
  • felbéreltek valakit, hogy betörje az ablakát (de az illető rossz helyre ment);
  • közösségi oldalakon mocskolták;
  • végül pedig a helyi lapokban saját magukat állították be áldozatnak.

Kitartásuk meghozta a gyümölcsét, Paul Cheneour olyannyira besokallt tőlük, hogy jobb híján hotelekben húzta meg magát. A férfinak az volt a mákja, hogy a házaspár csúnyán felsült a bemártásával a rendőrök előtt. 

A zenész egy térfigyelő kamerás felvétellel bizonyította, hogy nem ott volt, ahol a szomszédai bejelentése szerint tartózkodott. Ezután szép sorban a többi turpisságra is fény derült, végül az ügy a bíróságon kötött ki. Graham Totterdell 20, míg felesége 16 hónapos börtönbüntetést kapott, ezen felül fejenként 1500 font (652 ezer forint) kártérítést kell kifizetniük, és 5 évig nem mehetnek a szomszéd közelébe.

A marldoni Wayne Howard szintén nagyon komolyan vette a környezetében élő cseszegetését. A Mirror szerint a férfi eredetileg azért szerelt fel több kamerát a házára, mert állítása szerint Fülöp-szigeteki feleségével rasszista támadások érték őket az utcán, Daisyt tettleg is bántalmazták, kiszúrták az autójuk gumiját és kirabolták az otthonukat.

Mivel úgy gondolta, hogy mindezért az utca egyik lakója a felelős, eztán a rögeszmésen videózta a szomszédokat. Az elsődleges célpontja Paul Antoniou és családja volt. Amikor csak kiléptek a házukból, gondos megvilágítás mellett örökítette meg őket, majd a feltételeket különféle gyalázkodó szövegek kíséretében töltötte fel a YouTube-ra. Éveken keresztül tartó ténykedése alaposan kiborította a lakókat, elkeseredésükben többen már a költözködésen gondolkoztak.

A fordulópontot végül az hozta meg, hogy Antoniou-nak elege lett abból, hogy fogolynak érzi magát a saját otthonában, ezért beperelte Wayne Howard-ot. A bíróság 28 nap, két napra felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a férfit, akit egyúttal szomszéd házának videózásától és megvilágításától, illetve a személyének gyalázásától is eltiltottak.

Ön szerint melyik szomszéd a bosszantóbb?