A 69-es szexpóz a legismertebb, vagy talán az egyetlen, amiről mindenki tudja, mit takar. A kölcsönös orális szex pózt lehet fekve, egymás mellett is csinálni, vagy úgy, hogy az egyik fél a hátán fekszik, a másik rajta van, a harmadik módja pedig egy álló póz – ez a legnehezebben kivitelezhető. Hogy mit kell tudni bővebben a 69-ezésről, a TheDeBrief szedte össze. 

Háromféle módja is van

A 69 póz valószínűleg azért kapta a 69 nevet, mert a résztvevők akció közben hasonlítanak a 6-os és a 9-es számokra. A 69-es póz többféleképpen is kivitelezhető: oldalt fekve, egymással szemben, egymáson fekve, és állva is lehet űzni a franciázást.

Hatvankilencezni oldalt fekve a legkényelmesebb, mert nem kell a másik testsúlyát is tartani orálszex közben. Egymáson fekve, azaz úgy, hogy az egyik fél a hátán fekszik, a másik pedig rajta, vele szemben. A legnehezebb állva űzni, a pornófilmekben is ritkán látni, de ha valaki ezzel próbálkozna, érdemes előbb a falhoz dőlve csinálni. Mindkét fél orális és manuális stimulálást élvezhet, a behatolás – legalábbis farokkal – nem megoldható. 

A legigazságosabb szexpóz

A hatvankilencben mindenki ad, és mindenki kap orálisan, ez a lényege. Ráadásul azzal, hogy egyszerre történik az orálszex, elsöpör minden aggodalmat: például a saját testtel kapcsolatos fölösleges parákat. Csak és kizárólag a kölcsönösségről szól, amin keresztül könnyen meg lehet ismerni a másik testét. Például azzal a játékkal, hogy előtte megbeszélik a partnerek, utánozzák egymás nyelvcsapásait, kézmozdulatait. A gyors és lassú mozdulatokkal is lehet játszadozni, ezzel hosszabbra nyújtva az élvezést.

Kihívás

A hatvankilencezés amiatt kihívás, hogy mivel az adok-kapokról szól, nem biztos, hogy mindenki alkalmas arra, hogy erre a két dologra együtt koncentráljon. Nem is feltétlenül szükséges folyamatosan csinálni, a meg-megállás segíthet egy kicsit fellélegezni. Kihívás azért is, mert a pózok mindegyike garantálja a nyakmerevedést, a kar zsibbadását, egyszóval kényelmetlen tud lenni. Kispárnák, vagy éppen a másik combján való megpihenés segíthet a zsibbadásokon és begörcsölt izmokon. Harmadrészt úgyis lehet kihívást találni a pózban, ha az egyik fél – például aki felül van – kezét hátul összeköti  a másik, vagy szorosan lefogja azt.  

A nők egyik legkedveltebb szexpóza

Általában a nő van felül, az Examiner szerint emiatt lehet az, hogy a nők számára ez az egyik legkedveltebb szexpóz. A pózban a nő lába köze teljesen ki van szolgáltatva a partnerének, az ujjakkal, nyelvvel történő izgatás hason fekve egész más érzést nyújt, mint háton fekve. Az élvezetet az is fokozhatja, ha a felek előre megbeszélik, mi legyen az élvezéssel: így elkerülhető egy váratlan magömlés például a szembe. Ide kattintva pornót is láthat a franciázásról.

Mindenféle szexuális identitással jól elfér

Akár hetero, akár meleg, akár leszbikus párról legyen szó, a hatvankilenc tökéletes előjáték mindenféle nemi identitású embernek. A kölcsönös orális szexpózban végtelen mennyiségű időt el lehet tölteni – bár azok, akik nem szeretik, pont ezért is kerülik.