Shannon Fosgettet, a Murrietta Valley középiskola (Kalifornia, Egyesült Államok) földrajztanárnőjét december 4-én  tartóztatták le, miután erős gyanú merült fel azzal kapcsolatban, hogy szexelt az egyik diákjával.

Egy sajtóközlemény szerint a 44 éves földrajztanárnő feladta magát a Murriettai rendőrkapitányságon, ahol megvádolták azzal, hogy egy 18 év alatti, bőven kiskorúnak számító fiúval

orálisan, majd hagyományos módon is szexelt.

A nyomozók kihallgatták a fiút, aki elmondta, hogy kapcsolatuk körülbelül egy évvel ezelőtt, néhány iskola utáni sms-sel kezdődött, de aztán magasabb szintre léptek: kezdetben orálisan elégítették ki egymást, majd a szó klasszikus értelmében is lefeküdtek egymással.

Néhány diák, akik valahonnan értesültek a dologról, elmesélték az iskolatitkároknak, akik azonnal a rendőrséghez fordultak. Itt nem állt meg a történet, a rendőrség úgy döntött, átadja az ügyet a helyi nyomozóirodának, így hamar azonosították a tanárnőt.

A Murrietta Valley iskolai körzet először határozatlan idejű közigazgatási szabadságra küldte Fosgettet, amiről az iskola honlapján közleményt is kiadtak. Szerdán viszont végleg lemondott tanári pozíciójáról.

Az egyik, nevét elhallgató diáklány elmondta, hogy Fosgett igazán jó tanár, és nagyon sokat segített neki, amikor rosszak voltak a jegyei. Hozzátette, hogy kifejezetten sokkolta a hír.

Hallottam pletykákat, de nem akartam őket elhinni. Most sem akarom, az egész teljesen ellentmond a tanárnő személyiségének.

A Riverside megyei seriff közleménye szerint Shannon Fosgettet pénteken 40 ezer dolláros óvadékkal szabadlábra helyezték, várhatóan január 29-én kell megjelennie a bíróság előtt.