A lelkiismeretes tolvajok, miután kifosztották és feldúlták a 47 éves Monica és a 49 éves Lance McGill Wollatoni lakását, megmentették a család aranyhalát, Freddyt, írja a Daily Mail

A következő történt: miután behatoltak a házba, a nagy kutakodás közepette egyikük véletlenül lelökhette az asztalról a gömbakváriumban úszkáló Freddyt, majd vállalva annak kockázatát, hogy lebuknak, teletöltötték a mosogatót vízzel, és belehelyezték az állatot, hogy biztosan túlélje a majdnem halálos kimenetelű balesetet.  

A család a következő látványra tért haza:

rendetlenség, felborított tárgyak, eltűnt laptop és készpénz, az aranyhal meg a mosogatóban.

Az abszurd helyzetet az anya úgy értelmezi, hogy a tolvajok simán csak megalkuvók voltak, és Freddy megmentésével bizonyították, hogy nem erőszakos szándékkal érkeztek.

Minél többet jár az agyam a történteken, annál egyértelműbb. Csak el akartak vinni pár dolgot, pénzt, ilyeneket, de nem akarták bántani a gyerekeket, vagy állatot ölni. Feltehetően tudták, hogy biztosítást kötöttünk a dolgainkra, de nyilván az állatra nem, ezért nem hagyták, hogy meghaljon.

Az apa, Lance McGill kellemes meglepetésként jellemezte a helyzetet.


Amikor hazaértünk, láttuk a törött üveget a földön, meg a rengeteg vizet, szóval meg voltunk győződve róla, hogy egyszer a sütő alól fog előkerülni. Nagyon boldogok voltunk, amikor megláttuk a mosogatóban.

- tette hozzá, majd azt is elmondta, hogy az lenne a legcsodálatosabb, ha Freddy tudna beszélni, és elmondhatná, mi történt pontosan.

Ő az egyetlen tanú, mégsem tudja elmesélni senkinek, hogy mit látott.

Az ellopott pénzt a Spanyolországban élő nagymamától kapta a család, hogy karácsonyi ajándékot vehessenek belőle három gyereküknek. Mégis, a legnagyobb fájdalmuk, hogy eltűnt a laptop, amelyen az összes családi kép rajta van, a legtöbb természetesen a gyerekekről készült, ezért azt mindenképp szeretnék visszakapni. 300 fontos, azaz körülbelül 130 ezer forintos jutalmat ajánlottak fel a megtalálónak.

A Nottinghamshire-i rendőrség szóvivője elmondta, hogy minden követ megmozgatnak az ügy feltárása érdekében.

„Az elkövetők a földszinti ablakon juthattak be, elvitték a laptopot és némi készpénzt.”

- egyelőre ennyi látszik biztosnak.