Erre a jegyespárra teljesen jogosan fog irigykedni. A Daily Mail szerint a 29 éves Charlie Smith korábban modellként és időjósként dolgozott, míg 34 éves vőlegénye építészként kereste a kenyerét. Májusban döntöttek úgy, hogy otthagyják a mókuskereket. Nem sokat tököltek: az esküvőjüket elhalasztották, eladták a Csatorna-szigeteken található házukat, majd a pénzből vettek egy vitorlást. Azóta gondtalanul hajókáznak Európa legszebb, mediterrán partvidékein.

Love ... & the sea *️ #captainandcharlie #boat #sea #ocean #love #ocean #sailor #wanderlust #salt

Captain&Charlie (@captainandcharlie) által közzétett fénykép,

A páros az elmúlt fél évben elég szép helyeken fordult meg. Körbevitorlázták Franciaországot, Olaszországot, Spanyolországot, Elba szigetét, Korzikát, Szardíniát, valamint a Baleár-szigeteket is. Életük felhőtlenségét remekül szemléltei, hogy egy átlagos napjukat a függőágyban henyélés, a napozás, az olvasás, a zenehallgatás, a zabálás, a búvárkodás és a paddleboardozás tölti ki. Ha már nagyon unják magukat a fedélzeten, kikötnek valahol, hogy új helyeket fedezzenek fel és feltankoljanak kajával.

„Órákig csak ücsörgünk a hajófülkében, és különféle dolgokról diskurálunk” 

– mondta el Charlie, aki új életformájukhoz igazodva csak „Kapitány” néven emlegeti szerelmét.

A jegyesek a nagy kaland előtt évekig álmodoztak az utazgatásról, de nem akarták beérni annyival, hogy hátizsákos turistaként hostelekben szálljanak meg. A hajózás ötlete azért lett szimpatikus nekik, mert így magukkal vihették a „fészküket”.

A vitorlázással kapcsolatban szinte semmi tapasztalatuk nem volt, de nem hagyták, hogy ez elvegye a kedvüket. Képzéseken sajátították el a hajózás, az elsősegélynyújtás meg úgy egyáltalán a tengeri túlélés csínját-bínját. Ezután mindketten felmondtak a munkahelyükön, majd eladták a házukat és egyéb értékeiket.

„Két éve jegyeztük el egymást, de az esküvőnket el kellett halasztanunk, mert a szertartásra szánt pénzt is a hajóra költöttük”
 

– folytatta a nő.

Mivel jelenleg semmiféle bevételi forrásuk sincs, és még mindig a holmijaik után kapott pénzből költekeznek, nem élnek valami nagyon lábon. Ezt azonban cseppet sem bánják. Néha a barátaik is csatlakoznak hozzájuk, hogy egy kicsit belekóstoljanak a tengeri életbe és kitanulják a vitorlázást.

A legnagyobb gondjuk jelenleg az, hogy a hajón akadozik a wifi, ezért nehezen tudnak tájékozódni a várható időjárásról és a blogjuk frissítése sem megy annyira könnyen, ahogy szeretnék. 

A másik dolog, amit alábecsültem, a háztartási munka volt. Az olyan feladatok, mint a mosás vagy a bevásárlás sokkal tovább tartanak, mint otthon, ahol a mosógép a földszinten volt, és tudtam, hogy a tojást melyik boltban vehetem meg, majd kocsival vihettem haza. A hajózás közben viszont mindig rejtély, hogy mit fogunk enni

Elmondásuk szerint eddigi útjuk során csak néhány apróbb baleset érte őket. Kapitánynak egyszer a borotválkozással gyűlt meg a baja az imbolygó hajón, Barcelonában pedig arra ébredtek, hogy egy tolvaj megpróbálja lenyúlni a fedélzeten rögzített bringáikat.

Ugyan szeretnének minél többet látni a világból, nem sietnek sehova. Ha egy kicsit rosszabbra fordul az időjárás, nem kockázatnak, inkább nyugiban várakoznak. Kapitány arról is beszélt, hogy az a kedvence része, amikor megérkeznek egy új kikötőbe. Ilyenkor eluralkodik rajta a kalandvágy, és alig várja, hogy felfedezőútra indulhasson.

Monaco views #Monaco #tourist #travel #instatravel #sailing #cruising #marina #fontivielle #Captainandcharlie *photo cred @maximillius *️

Captain&Charlie (@captainandcharlie) által közzétett fénykép,

Egy csomóan azt kérdezik tőlünk, milyen érzés, hogy a nap 24 óráját együtt töltjük? Mi viszont szerencsésnek érezzük magunkat, hogy közösen élhetjük át ezt a kalandot. A 38 láb (ami a hajó hosszára vonatkozik, kb 12 méter) túl kicsi ahhoz, hogy haragban legyünk

– jegyezték meg.

A jegyespár még Barcelonában van, de azt tervezik, hogy karácsonyra hazautaznak a családjukhoz.