Talán a pénteknek köszönhető, de a mai nap folyamán több kisállatbűnözésről is kaptunk hírt, ami mindig szomorú dolog.  A cuki kis állatok nem csak elszenvedői voltak a bűncselekményeknek, de volt hogy segítettek a rendőröknek, sőt olyan is, hogy egy nyúl volt az elkövető. Kezdjük rögtön ezzel.

A vérnyúl

Jack a nyúl első ránézésre egy átlagos cuki nyuszinak tűnik, aki békésen rágcsálgat. Csakhogy a gazdája elmondása szerint Jack igazából egy vérszomjas állat, akihez pszichológust kellett hívni, hogy valahogy kezelni tudják, hogy néha kivetkőzik önmagából. A hat hónapos nyuszikát a viselkedése miatt menhelyre szállították, ahol állítólag rettegésben tartotta a dolgozókat. Az egyik önkéntes például csak egy répát akart neki adni, de nyúl a kezére támadt és nem eresztette. Most abban bíznak, hogy a pszichológus tud segíteni Jacken, mert már egy önkéntes sem bírja a nyúlterrort.

Tolvajokat lebuktató pulykák

Pusztaszeren és környékén fiatalok loptak több alkalommal is kisebb értékű tárgyakat, de mikor pulykát vettek magukhoz, lebuktak. A rendőrök ugyanis bejelentést kaptak arról, hogy négy tojópulyka tűnt el egy pusztaszeri udvarról. A nyomozás megállapította, hogy a pusztaszeri 22 éves K. Christopher és a 24 éves Sz. Sándor gyanúsítható a lopással. Előállítottak őket és még három pulykát sikerült megmenteni, egyikük azonban már csak feldolgozva került vissza a gazdájához. A nyomozás közben kiderült, hogy a két fiatal sarokcsiszoló és üres PB gázpalackok, valamint whiskey és olajfestmények mellett 14 darab birkát is lopott, de nem derült ki, azokkal mi történt. 

Lopott birkák

Jánoshalmán egy férfi 42 vemhes juhot terelt el december 14-re virradóan. Az állatok egy részét értékesítette, a többit pedig egy elhagyatott romos épületben rejtette el. A bejelentő szerint a Borota külterületén lévő hodályából ismeretlen elkövető ellopta a juhait, amellyel közel kétmillió forint kárt okozott. Szinte valamennyi állat vemhes volt, néhány hét múlva ellettek volna. Két órán belül a rendőrség látókörébe került egy helyi férfi, akinek a tanyáján az ellopott 42 állat közül 17 jószágot megtaláltak. A beszerzett információk alapján a 43 éves H. Róbert az eltulajdonított juhokat egy helyi férfitől vásárolta meg. A Jánoshalma Rendőrős munkatársai H. Róbertet orgazdaság bűntett, L. Józsefet lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az utóbbi férfit őrizetbe vették a nyomozók és kezdeményezték előzetes letartóztatásának indítványozását, H. Róbert az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezik. A rendőrök az állatokat visszaadták a sértettnek.