A Mirror Online szerint a felettébb rejtélyes valamiket két cimbora találta egy befagyott, Utah állambeli tó kellős közepén. A fiúk elég bátrak voltak, mert bár fogalmuk sem volt, hogy mivel akadt dolguk, jó ötletnek tartották megérinteni a nyálkás izéket, és arra a következtetésre jutottak, hogy bizonyára földönkívüli-tojások lehetnek.

A fiúk nagyjából másfél kilométeres séta után bukkantak rá a jeges masszára, ami történetesen egy másfél méteres átmérőjű kör volt, tele kis lyukakkal. Az utóbbiak rejtették a fehér színű, idegen eredetűnek tűnő bigyókat. A fiatalok egy darabig csak filmeztek, aztán viszont a tettek mezejére léptek, és fizikai kontaktust létesítettek a cuccossal, ami szerintük nyálkás volt. 

„Általában nem látsz ilyen szarságokat, ember!”

– foglalta össze a történteket egyikük, majd hozzátetette, hogy talán földönkívüliek tojásai lehetnek.

A videót feltöltő Jason Nilson egy kommentben megjegyezte, hogy nem vettek minták a leletből – így talán soha nem derül ki, hogy valójában mi a franc volt. A dolog mibenlétét illetően természetesen az internet népe is vad találgatásokba kezdett. Tessék, néhány pompás elméletet.

  • Valaki leejtett egy starbucksos poharát, a kávé kifröccsent, amitől a jég sajátos formát vett fel. a fehér cucc meg a latte volt;
  • valaki kör alakban tett le sókockákat a jégre, hogy léket csináljon a pecázáshoz;
  • valaki hasonló okokból vízlágyítót öntött a jégre;
  • Ulamog járt ott;
  • egy halott állat vagy a tetemet felzabáló baktérium hője olvasztotta meg fura módon a jeget;