Nemzetközi tanulmány készült arról a Coffee meets bagel randi applikáción keresztül, hogyan kell csókolózni. Összesen 10000 ember vett részt a felmérésben – amit a Bustle jelentetett meg –, hat országból, aminek végeredményét nézve megállapítható, hogy a 

tökéletes csók sokkal rövidebb ideig tart, mint azt gondolnánk. 

A tökéletes csók témájában készült felmérésben Hongkong, Szingapúr, Kanada, Ausztrália, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság vett részt. Az eredmények szerint a világon élő emberek 90%-a csókolózik, bár nem tudni pontosan, hogy honnan származik maga a csók, de arra sem tudja senki a választ, hogy az evolúció folyamatában miért van szükség a csókra. 

Nem mindenki vágyik az első randit csókkal zárni

A felmérésben résztvevők többsége nem vágyik arra, hogy az első randin elcsattanjon a csók. A tízezer résztvevőnek mindössze 41%-a válaszolta azt, hogy szívesen csókolózik a legelső randin.

A tökéletes csók hossza rövidebb mint hinnénk

Meddig kell tartania A Csóknak? Hosszú percekig? Egy teljes éjszakán át? Órákig? A válasz az, hogy kettő és öt másodperc közötti időt tartják a legtökéletesebbnek a csókra. A felmérésben résztvevő férfiak és nők 61 %-a elégszik meg a pár másodpercnyi csókkal. 

A rossz lehelet a legrosszabb

Ez valószínűleg senkinek sem új információ, ha valakinek rossz a lehelete, azzal senki sem szeretne csókolózni. Hogy kinek mi számít rossznak, az már más kérdés, a dohányzóknak a nem dohányzóknak nem örülnek, a füvezőknek a nem füvezők, a sörözőknek a sört utálók. És akkor a különböző fűszereket, hagymákat kihagytuk a felsorolásból. Jó esetben két olyan ember csókolózik egymással, akik pont ugyanazokat a dolgokat, ételeket, szokásokat szeretik.  

A rosszul csókolózókat meg lehet tanítani csókolni

Ha valaki nem tud smárolni, meg lehet tanítani – persze csak ha van értelme. A felmérésben résztvevő férfiak 32 %-a szívesen tanítgatja a partnernőjét, a felmérésben résztvevő nők 38%-a hajlandó tanácsokat adni a partnerének. 

Nemcsak szájon keresztül lehet csókolni

Szingapúrban, Hongkongban és Ausztráliában a homlokra is szeretnek csókot adni, az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban az arcra is adnak csókot. Elképzelhető, hogy ez nem francia nyelves csókot jelent, hanem puszit?

Szemkontaktussal jelezzük, ha csókra vágyunk

Hongkongban, Szingapúrban, Ausztráliában és az Egyesült Királyságban, ha valaki azt akarja, hogy megcsókolják, szemkontaktust igyekszik teremteni a másikkal. Hogy mennyi ideig, azt nem tudni, feltehetően nem negyedóráig bámulják egymást. 

A mélyre dugott nyelvekért nem sokan rajonganak

A felmérésben résztvevő hongkongiak és a szingapúriak 44%-a szereti a könnyed, puha csókot. Az ausztrálok, a kanadaiak, az amerikaiak és a britek 46 %-a azt szereti, ha mélyen megcsókolják, de a mélységet nem a nyelvre értik. A ledugott nyelv egyáltalán nem kell – derül ki a felmérésből.