Egy új, amerikai kutatás szerint a nők 37%-a élvezett már el álmában. A férfiak éjszakai orgazmusa már a pubertás korban elkezdődik, a felnőtt férfiaknak egy éjjel átlagosan 2-5 alkalommal van merevedésük, amik körülbelül húsz percig tartanak. Álmukban. Az éjszakai spontán orgazmust az amerikai Kinsey Egyetem vizsgálta meg, összesen 11 000 embert kérdeztek meg a témában, interjú formájában. 

Az éjszakai orgazmus teljesen spontán

A Kinsey Intézet eredményei szerint egy teljesen átlagos nő is képes arra, hogy álmában elélvezzen, egészen az ötvenes éveinek közepéig bármelyik éjjel. Bármikor. Az orgazmus folyamata ilyenkor ugyanis nem testi, hanem agyi, ezt a lelki orgazmus kategóriájába sorolja az Indiana Egyetem docense, Dr. Debby Herbenick. A kutató véleménye szerint mivel ez lelki folyamat, ezért ezt a fajta orgazmust nem lehet elérni maszturbálással. Ezt más szakértők is alátámasztják. 

„Jó okunk van azt hinni, hogy az alvás közbeni orgazmus nem a genitális stimulálással érhető el, hanem az agy kreálja" – idézi a Daily Mail az Orgasm Answer Guide könyvet.

Az egyetemi vizsgálatban résztvevő nők különböző élményekről számoltak be, egyikük például, a 24 éves Jade úgy fogalmazott, hogy a szexuális élete sivár, és az éjszakai orgazmust az agya ajándékának tartja. Ő hetente többször is átéli álmában az orgazmust, olykor a kezével is rásegít, derül ki a lap cikkéből, ami némiképp ellentmond a szakértők véleményének. 

Összehasonlításképp, a férfiak 83%-a számolt be éjszakai magömlésről, vagy anélküli szexuális álomról. A tizenévesek 80%-a, de ez a férfiaknál a kor előrehaladtával változik: a 30 éveseknél már a gyakoriság csökkenő tendenciát mutat. A nők nagyon kevés százaléka (5%) élte meg élete első orgazmusát az álmaiban, szemben a férfiakkal, akiknél ez a százalék 13.

A Psychology Today cikke szerint három típusa is van a spontán orgazmusnak:

  • - tartós genitális rendellenességként definiált, állandó orgazmus, ami akár egy hétig is eltart, és teljesen kontrollálhatatlan állapot
  • - a spontán orgazmus, ami kezek, nyelvek, direkt izgatás nélkül történő folyamat, 
  • - erotikus gondolatok, képek hatására történő spontán orgazmus, ami fizikai érintés nélkül történik. 

Az alábbi videó azt mutatja meg, mi történik szex közben a nők agyában