Elisa Bianco most 22 éves, a képein nem tűnik fel semmi, normálisnak látszik, egy átlagos lány, aki amúgy egy angol főiskolára jár. A baj csak az, hogy szeret füllenteni. És ez enyhe kifejezés. 

Annyit hazudik, amennyit csak bír.

Többek között a Daily Mail hozta le a történetét, hogyan tette tönkre a jóhiszemű tanára életét. Most 2 év 8 hónap börtönre ítélte a bíróság. És ehhez csak annyit kellett tennie, hogy egy Sally Retallack nevű nővel minden szempontból kicsesszen. Addig csavarta a szálakat, míg Retallackot elhagyta a férje és felmondott az állásából. Nem elég, hogy Bianco beköltözött szerencsétlen nőhöz, de azt hazudta, hogy

rákos, és csak 3 hónapja van hátra.

Még 2009-ben ismerkedtek meg, mikor Elisa Bianco Sally Retallack óráira kezdett járni. Bianco például beadta a tanárának, hogy a szülei alkoholisták, sajnáltatta magát. Az egyetemi évei alatt állítása szerint sokszor pánikrohamokat kapott, ilyenkor mindig Retallackot kereste. Szépen beadta a nőnek, hogy a szülei verik, egy monoklit is csinált magának, hogy hihetőbb legyen a sztori. Ez volt az a pont, mikor a tanár 50 fontot (kb. 21 ezer forint) nyomott a kezébe, és a vészhelyzet esetére megadta a címét.

Miután Bianco lediplomázott, megjelent az erősen befolyásolható Retallack ajtaja előtt, hogy maradna pár napot. Pár napból egy kicsit több lett, majd összehazudott egy tumort. A vád szerint a nő minden nap szépen elvitte a zavarodott lányt a kórházba, aki a közeli kávézóban várta pizsamában, hogy hazavigye a pótanyja. Így ment ez. Retallack bevette, hogy Bianco halálos beteg, búcsúbulit rendezett neki, hogy felvidítsa. A hála: az álbeteg elérte, hogy elváljanak a férjével. 

Bíztam benne, és olykor a családom és barátaim elé helyeztem, mivel tudtam, hogy csak egy rövid ideig marad velünk. Most nincs karrierem, nincs férjem, alig van önbizalmam. Lassan próbálom visszaépíteni az életemet, Franciaországba költöztem. 

– mondta a kétségbeesett nő. Mikor a rendőrség kikérdezte Biancót, bevallotta, hogy mindenről hazudott. A betegségéről, a családi hátteréről és a kamu emailekről is, amiket álnéven küldözgetett Retallacknak. Mikor a férje megelégelte, hogy nem ő az első a feleségénél és elhagyta a családját, a nő az interneten próbált ismerkedni, talált egy szimpatikus férfit, akivel hosszú üzeneteket váltott. Aztán kiderült, hogy ez sem valódi, Elisa Bianco gyártott egy új címet, és hitegette a naiv nőt. A bíróság viszont bűnösnek találta, 2 év 8 hónap börtönre ítélték.