Egy nő beperelte az Airbnb-t és az ott foglalt lakás tulajait, miután a kibérelt lakásban talált egy rejtett kamerát bekapcsolva. Edith Schumacher és Kevin Stockton a kaliforniai Irvine-ban akartak egy hónapot nyaralni, ezért a szálláskereső oldalon foglaltak egy lakást. Három nap után azonban észrevettek egy csomag gyertya alatt egy bekapcsolt kamerát. 

Schumacher most attól fél, hogy kompromutáló felvételek kerülnek fel róla az internetre. Elmondta, hogy párjával meztelenül aludtak és ruha nélkül voltak a lakásban, ahogy a kapcsolatuk személyes jellegéről is sokat beszélgettek a három nap alatt. Most azonban attól tart, hogy a lakás tulajdonosai, Fariah Hassim és Jamil Jiva közzéteszik a felvételeket, ezért jogi útra terelte az ügyet, amiért megsértették a személyiségi jogait, ráadásul súlyos érzelmi stressztől is szenved az eset óta. 

Az Airbnb szóvivője az ügyben vizsgálatot indított, és biztosított mindenkit, hogy nagyon komolyan veszik a személyiségi jogokat. "Az Airnb összes házigazdájának egyértelműen jelezni kell, ha biztonsági kamerákat üzemeltet a szálláson vagy akörül"- mondta a szóvivő, aki a folyamatban lévő jogi ügy részleteiről nem kívánt többet mondani.