A 24 éves Jody Robson Angliában él, van egy férje és két gyereke. Ezen kívül sokat alszik. De nem napokat alszik át, esetenként majdnem egy hónapot is.

Az első fia születéséről például lemaradt, akkor 11 napot hagyott ki.

Robson állapotát igazából még nem diagnosztizálták rendesen, de a nő azt sejti, hogy Klein Levine szindrómában szenved, vagyis Csipkerózsika kórban. Ez a ritka betegség általában kamasz fiúkra jellemző, de később kinövik. Ahogy a Klein Levine szindrómára, úgy a birminghami nő állapotára sincs semmilyen magyarázat és megoldás, Robson nem véletlenül fél, hogy átalussza az élet. Kihagyott már szülinapot, karácsonyt és szilvesztert, de majdnem az esküvőjét is. Csak pár nappal a szertartás előtt ébredt fel. 

Nem emlékszem semmire a karácsonyból. Az megvan, hogy készülök rá, felrakom a díszeket, elmegyek vásárolni, de a készülődés utáni időszakról már nincsenek emlékeim. 

Így zajlott a tavalyi karácsonya. Jody Robson 2015. január 12-én kelt fel, ébredés után pedig mindig beletelik egy kis időbe, míg összeszedi magát, minden álomszerű , furcsa, előfordul, hogy a családját se nagyon ismeri meg. 

Az egyik pillanatban lehunyom a szemem, a következőben pedig már eltelt két vagy három hét. 

– mondta Robson a Mirrornak. Az egész probléma 12 korában kezdődött, azóta nem tudja kontrollálni, mikor és mennyit alszik. Vagy felkel másnap, vagy nem.