Ebben az évben ellepte az országot a lagzitechno, soha ennyire nem volt népszerű és mainstream Kis Grófot hallgatni, mint most. A Mulatásit gyakorlatilag rongyosra hallgatta mindenki a nyáron, ráadásul Gáspár Győző is visszatért a zeneiparba, hogy a mulatós technójával boldogabbá tegye az embereket.  

Kis Grófo:

Kis Grófo nagyon tudja, hogy mi kell a nagyközönségnek. A mulatóstechno hercegének sikere a No roxa áj óta töretlen. Idén a Nézését meg  a járását című klasszikust dolgozta fel, amit még az ózdi polgármester is imád. A Youtube-on 16 millióan nézték meg a videót – ami egy állókép.

Mulatási: 

Nehezen lehetett kikerülni idén nyáron Kis Grófo és Pixa Mulatási című csodáját, a klip amúgy zseniális – bár Kis Grófonak találhattak volna saját stílust, minthogy a koreai PSY-nek öltöztetik.  A Mulatási lett az évben az a sláger, amit joggal nevezhetünk az értelmiségiek lagzitechnójának, pontosabban olyan dalnak, amit a közönség poénból hallgat, látszatból. Valójában imádja. Összekacsintósan. Ezt a videót „csak" tízmillióan nézték meg a Youtube-on. A kecske miatt azért kicsit pöröghetett volna jobban.

Gáspár Győző visszatért:

Gáspár Győző 2015-ben azzal lepett meg mindenkit, hogy új albumot adott ki. Ennek része például az A csitári hegyek alatt is, ami nyomokban emlékeztet egy másik technoslágerre.

Lagzitechno polgármester: Alpár György 

A 220 fős Drávaszerdahely polgármestere, Alpár György elkészítette a saját slágerét, a Nagyon babát. Méghozzá a feleségével. A klipben a mulatóstechno minden kötelező eleme látható: jobbra, balra lépegető, jelentőségteljes szemöldökű jónők, kocsi, bulizás pillanatok. A polgármester már 2010-ben is zenélt, akkor a nótáival a falu járdájára gyűjtött pénzt