friss

Először azt hitték csak vicc, hogy egy nő szül az utcán, mondta a Velvetnek az a rendőr, akit társával egy vajúdó asszonyhoz küldtek szombaton éjszaka. Aztán kiderült, hogy nagyon nem vicceltek.

„Nyilvánvalóan, ha beindul a szülés annak vannak jelei, ráadásul mínusz 11 fok volt, elég hihetetlennek tűnt, hogy valaki az utcán készül megszülni a gyerekét. Persze azonnal odamentünk és megláttuk a nőt a zebránál. A nadrágja már bokáig le volt tolva, de csak a köldökzsinórt láttuk a gyereket sehol. Nem nagyon volt idő gondolkodni, gyorsan felvettem egy gumikesztyűt és a nadrágból kiszedtem a kisfiút, de még akkor sem sírt fel″

- mondta Farkas Tamás, rendőr törzsőrmester, aki próbálta minél jobban kitisztítani a gyerek száját.

Valószínűleg ennek köszönhetően a kisfiú elkezdett sírni. Közben a mentők is megérkeztek, akiknek már csak a köldökzsinórt kellett elvágniuk. A csecsemőt és édesanyját is kórházba szállították. Úgy tudjuk mindketten jól vannak, egészségesek.

A rendőröket egyébként az úgynevezett Police Medic kéthetes tanfolyamon készítik fel az ilyen és ehhez hasonló helyzetekre. Farkas Tamás szerint ennek a képzésnek is köszönhető, hogy higgadtak maradtak és tudták mit kell tenniük.

Eléggé észnél volt az a két miskolci rendőr, akiket egy vajúdó nőhöz riasztottak szombaton éjszaka. Mire a járőrök az Árpád úti villamosmegállóhoz értek, a kisbaba a nő nadrágjába érkezett, írja a police.hu.

Amíg Farkas Tamás rendőr törzsőrmester a csecsemő légutait tisztította ki, társa, Lantos Krisztián az anyát csavarta egy plédbe, nehogy kihűljön. Eközben a mentők is megérkeztek, végül a nőt és babáját is kórházba vitték.