Legalábbis azok szerint, akik hisznek az idegenek létezésében. Bármi is volt, úgy tűnik, hogy a svájci Nagy Hadronütköztető felett valami nagyon fura dolog történt. A Daily Express szerint a rejtélyes eseményt a múlt hónapban két amerikai turista örökítette meg. Videójukon látható, hogy a felhők előbb örvényleni kezdenek, majd egy szokatlanul gyorsan mozgó fénygömb bukkan fel az égen, ami belerepül a jelenség kellős közepébe, aztán meg jól eltűnik.

A részecskegyorsító kapcsán már korábban is napvilágot látott néhány elborult teória. Voltak, akik úgy vélték, hogy egy fekete lyukat hozhat létre, ami elnyeli az egész Földet, míg mások attól tartottak, hogy dimenziókaput nyithat egy távoli helyre, majd azon keresztül idegen lények hada rohanhatja le szeretett bolygónkat. És akkor még nem is voltak titokzatos felvételek!

Lehetetlenül gyors volt

Az ominózus videó a SECTION 51 2.0 nevű YouTube-csatornán jelent meg, és azzal indul, hogy a felhők örvényszerűen kezdenek forogni az égen. Egy kicsit amúgy tényleg olyan, mintha egy láthatatlan erő készülne beszippantani valamit. De ez még mind semmi, mert utána egy fényes, repülő tárgy tűnik fel az égen – ami állítólag gyorsabban mozog bármelyik földi járműnél –, majd belerepül a jelenségbe, és a felhőkkel együtt elillan.

Démonidézésre is gyanakodnak

A legmeredekebb elméletek szerint vagy az történt, hogy egy UFO átlépett egy másik dimenzióba, vagy pedig az, hogy valakik a CERN segítségével nyitottak kaput a démonoknak. A racionálisabb kommentelők ugyanakkor arra jutottak, hogy eredetileg csak egy vihar volt a felvételen, és minden más csak a számítógépes manipuláció eredménye. Ha mindez nem lenne elég, van egy negyedik elképzelés is. Ennek alapján csupán egy anyafelhőből létrejövő felhőt videóztak le, amiben semmi szokatlan nincs, mert a szupercellák szoktak ilyesmit produkálni. 

Máskor is megbolondultak a felhők

Kavargó felhőket egyébként már szeptemberben is videóztak a részecskegyorsító környékén. A jelenség lenyűgözően nézett ki, bármelyik hollywoodi filmben elfért volna. Nézze csak meg!

Ön szerint mi történt a felvételen?