12224245 139159709777112 1042843143 n

Megerőszakolták egy hostel zuhanyzójában, rögtön utána posztolt magáról egy képet

2016.01.09. 10:01

Amber Amour már jó ideje kampányol a nemi erőszak áldozataiért, felhívja a figyelmet, hogy az erőszakról nem ciki beszélni, és arra buzdít, hogy az áldozatok forduljanak a rendőrséghez. Amour éppen a Stop Rape (vessünk gátat a nemi erőszaknak) c. előadás-sorozatával utazott Fokvárosba, amikor egy Shakir nevű férfi megerőszakolta a hostel zuhanyzójában. A 27 éves lány elmondása szerint elvesztette az eszméletét, amikor pedig magához tért, lefotózta magát a zuhany alatt, és azonnal megosztotta a történetét.

„Minden olyan gyorsan történt, nehéz minden részletre visszaemlékeznem... Két napja beteg vagyok, ez volt az első nap, hogy kimerészkedtem. Visszamentem a régi hostelembe, hogy hagyjak egy üzenetet Nick nevű barátomnak. Volt még ott egy másik srác is, Shakir, aki kétségbeesetten próbált felszedni. Egyszer megcsókoltam, de annyira részeg volt, hogy mondtam neki, hogy rossz az időzítés, van valakim. 

Mielőtt még leléptem volna a hostelből, felmentem egy másik amerikai barátomhoz, Clyde-hoz. Shakir követett, aztán mondta, hogy elmegy zuhanyozni. Invitált, hogy csatlakozzak, amire rábólintottam, mivel az én szállásomon éppen csak hideg víz volt, és két napi betegség után jól esett volna egy forró zuhany.

Amint beértünk a fürdőszobába, térdre kényszerített. Mondtam, hogy 'állj!', de még erőszakosabb lett. Felemelt és berakta a péniszét a vaginámba. Újra megkértem, hogy álljon le, aztán elkezdtem sírni.

Amikor berakta a fenekembe, elájultam. Pár perccel később tértem magamhoz, az ajtónál láttam meg. Mikor észrevette, hogy éber vagyok, visszajött, hogy befejezze, amit elkezdett, a zuhanyzóban. Minden kibaszott érzésem előjött, ami egy erőszak után lehetséges... szégyen, undor, szenvedés. Itt vagyok egyedül, és minden DNS eltűnt a lefolyóban. A dél-afrikai rendőrség majd forgatja szemét. Mindennél szarabbul vagyok. Tehetetlen vagyok, eltűnök egy időre. Csak a napsütésre van szükségem, és arra, hogy felhívjam a barátaimat az Államokban. Szeretlek titeket, srácok. Köszönöm, hogy mindig itt vagytok nekem, eggyel több ok, hogy folytassam a Stop Rape-sorozatot, de nem ma. Pihennem kell” – írta Amour a kép mellé. 

A photo posted by Amber Amour (@ambertheactivist) on

Amber Amour életében nem ez az első eset, hogy erőszakoskodtak vele. A Marie Clairnek elmondta, hogy először 12 évesen ment keresztül hasonlón. Egy évtizeddel később fordult csak a nyilvánossághoz, amikor a lakótársa erőszakolta meg New Yorkban, és nem tetszett neki, ahogy a rendőrség kezelte az ügyét. Egy másik Instagram-posztban azt is elárulta, hogy életében csupán kétszer jelentette a hatóságoknál, hogy mi történt vele. 

A történetek és a képek miatt rengetegen támadják Amourt, de a lány folyamatosan azt hangoztatja, hogy soha nem az áldozat a felelős, és arra biztatja a követőit, hogy ne féljenek megnyílni egy erőszak után. 

Since I got raped last month, I've been spending more time naked in public with strangers. (Yes, you heard that right!) * Not only do I enjoy the freedom I feel being nude in nature, but it's also to prove the point that nudity does not equate to sex or rape. I skinny dipped in a few waterfalls and swam naked at night in the Indian Ocean. I was with men & women from different backgrounds and ages and GUESS WHAT? I didn't get raped. * This proves the point that clothing/nudity do not cause rape, only rapists do!! The man who attacked me would have done so regardless. I didn't even take my clothes off to take the shower, he destroyed them leaving them bloodied. * So to answer the question "What kind of woman takes a shower with a guy who is not her boyfriend?" (Stop assuming I'm straight, btw.) The answer is I DO! I'm a liberated, body positive naturist. If I want to swim or shower with a stranger, that's exactly what I'll do! Most people are not rapists. Most people have self control. I'm not putting myself in "dangerous situations" I'm being the change I wish to see in the world: a world where women are safe and free to live how they please! By exposing the female body in a non-sexual way, we systematically desexualize it. So, I'm gonna keep rocking birthday suit which reminds me: My birthday is in 3 days!! * Photo by @nateynukez *************** #AmberAmour #AmberTheActivist #nature #nudism #model #modeling #feminism #feminist #yesallwomen #humanrights #freethefuckingnipple #girlswithdreads #CreatingConsentCulture #bodypositive #bodypositivity #effyourbeautystandards #birthdaysuit #girlpower #goddess #naturelovers #naturism #wildwoman #skinnydipping #freedom #StopRapeEducate

A photo posted by Amber Amour (@ambertheactivist) on

A nemi erőszakról beszélni nem is olyan félelmetes, mint gondolnátok. Amikor anyukámnak elmeséltem életem első szexuális zaklatását, megtudtam, hogy vele is történt hasonló. 

Amour továbbra is rengeteg pucér fotót posztol, hogy a meztelenség még nem ok az erőszakra, attól ez a test még az övé. A képek mellett előadásokat tart. A Daily Mail szedete alapján olyan sokan támadják, mint követik.