GettyImages-590641961

Kannibálok rabolták el a brit realitysztárt és párját a dzsungelben

2016.01.13. 20:25

A Shipwrecked nevű realityben szereplő fickót úgy hívják, hogy Matthew Iovane, és amerikai csajával, Michelle Clemensszel sétálgatott a Pápua-új-guineai dzsungelben, amikor hirtelen lándzsás kannibálokkal találták szemben magukat. A Mirror Online szerint az emberevők elrabolták, meztelenre vetkőztették és csúnyán megruházták őket, de hogy valami pozitívum is legyen, legalább nem a gyomrukban végezték.

11266693 10155527437780076 5798246932547908277 n
Fotó: Facebook

Az egész elég hihetetlenül hangzik. Kicsit olyan, mintha csak kitalálták volna az egészet, de a sérüléseikről készült fotók alapján úgy tűnik, hogy nem kamuztak. Matthew Iovane vakációzni volt a párjával Pápua Új-Guineában, a váratlan incidens pedig pont az utolsó napon történt. A férfi elmondása szerint a törzsi harcosoknál macséta és lándzsa volt, és meglehetősen fenyegető módon morogtak rájuk. Először azt gondolták, hogy csak valami átverés áldozatai lettek, de aztán rádöbbentek, hogy véresen komoly a helyzet.

Nagyon morcosak voltak

Azt hittem, hogy ki akarnak rabolni, ezért letettük a táskáinkat a földre és megpróbáltuk megnyugtatni őket. Hiába mondogattuk, hogy bármit elvihetnek, lökdösni és fenyegetni kezdtek minket.

Michelle szerint a riasztó külsejű, kipingált kannibálok igencsak törték az angolt, de a kulcsszavak azért megvoltak nekik.

"Meg fogunk ölni!"

– közölte egyikük.

Levágták a ruháikat

Ekkor már egyre biztosabbak voltak benne, hogy talán soha többé nem kerülnek elő a dzsungelből. A harcosok a fenyegetőzés után egyszerűen levagdosták a párról a ruháikat. Matthewék ezen a ponton látták elérkezettnek az időt, hogy megpróbáljanak olajra lépni. Balszerencséjükre azonban elakadtak a sűrű növényzetben, így csak annyit értek el, hogy még jobban felhúzták az amúgy sem túlzottan jó kedélyű kannibálokat.

A nő csúnyán megsérült

Miközben hadakozott velük, Michelle három ujján csontig hatoló sebet ejtett egy macséta, Matthewt pedig alaposan összeverték az emberevők, majd mindkettőjüket megkötözték. A férfi különösen unszimpatikus lehetett nekik, mert egy darabig még játszadoztak vele. Az egyikük azzal szórakozott, hogy a torka és az arca előtt hadonászott a bozótvágóval, mintha tényleg meg akarná ölni, de aztán minden alkalommal a fába vágta a pengét. Matthew közben hallotta, hogy Michelle zokog a fájdalomtól.

"El kell tűnnünk innen, kórházba kéne mennem"
 

– rimánkodott neki.

Felismerték az iphonet

Elrablóik később átnézték a holmijukat, és a pár legnagyobb megdöbbenésére felismerték a nő iPhone-ját, sőt meg is kérték, hogy hozza működésbe. Úgy hallották, hogy egy fickó szájából a „jelszó” szó is elhangzott, ami annyira szokatlanul hatott, hogy tulajdonképp viccesnek találták volna, ha épp nem lett volna halálfélelmük.

535237 10156376161970076 5370175719187617970 n
Fotó: Facebook

Nem volt egyszerű a menekülés

A harcosok elől végül csak akkor tudtak meglépni, amikor egy hegygerincinél haladtak. A menekülés sem ment valami egyszerűen, mert közben volt egy kis konfliktusuk egy csapatnyi vad kutyával és egy mérgező szömörcével, ám idővel belefutottak egy helybélibe, aki segítséget hívott. A falusiak egészen jó fejek voltak velük. Vittek nekik takarókat, hogy ne anyaszült meztelenül ácsorogjanak, amíg megérkezett a mentőhelikopter, ami a fővárosba szállította őket. Michelle sérülése egyébként olyan súlyosnak bizonyult, hogy egyelőre nem biztos benne, hogy valaha is képes lesz érezni a három ujjával.