Ludivine, a két és fél éves alabamai vadászkutya az elkmonti Trackless Train Trek Half Marathon versenyen nyújtott emlékezetes sportteljesítményt. A nem hivatalos eredmény szerint 1:32:56 idővel abszolválta a 21 kilométeres távot, és a hetedik helyen lépte át a célvonalat. A szervezők egy éremmel jutalmazták nem mindennapi kitartását.

A Runner's World szerint a kutyust szombaton reggel csak pisilni engedte ki a gazdája, neki viszont inkább a futáshoz szottyant kedve. Negyed mérföldet tett meg a félmaraton starthelyéig, ahol csatlakozott a többi indulóhoz.

Csak annyit tettem, hogy kinyitottam az ajtót, a versenyt a saját akaratból futotta le. Először aggódtam egy kicsit, hogy a többi futó útjában lesz

– nyilatkozta a gazdi, April Hamlin, megjegyezve, hogy Ludivine nagyon barátságos, ugyanakkor kimondottan lusta kutya, ezért soha nem gondolta volna róla, hogy képes lefutni egy félmaratont.

Az egyik versenyző, a 49 éves Tim Horvath felidézte, hogy a kutya először a parkolóban keresztezte az útját, majd szinte végig mellette kutyagolt a megmérettetésen. Szerinte az élbollyal tartó Ludivine jobb eredményt is elérhetett volna, de mindig jött valami, ami elterelte a figyelmét:

  • néhány patak, amikbe muszáj volt belegázolnia
  • az út mentén legelésző jószágok
  • egy másik kutya
  • egy döglött nyúl
  • és egyéb megszaglászandó dolgok

Ludvinie a verseny végére eléggé elfáradt, de esze ágában sem volt feladni. Lógó nyelvvel lépte át a célvonalat, majd megkapta a teljesen megérdemelt érmet. Gazdája szerint a fárasztó napot maratoni sziesztával zárta.