A Magyar Nyelvi Szolgáltató Iroda (Manyszi) megszavaztatta a nyelvhasználó közönséggel az év legkedveltebb ifjúsági szavát, amely nem más, mint a mindenki által jól ismert (és hőn szeretett vagy hőn gyűlölt) MEKIZIK ige.  

Hogy mi lesz az év szava, azt még rejtély övezi, és erről egyébként is a Manyszi nyelvészei döntenek, de az ifjúsági kategóriában egyértelműen a fent említett szó diadalmaskodik, minden bizonnyal a nyelvművelők és a divatszavak örök ellenségeinek legnagyobb bánatára.

A Manyszi vezetője, Balázs Géza szerint ennek a győzelemnek egyértelmű jele, hogy 

egy jól megszokott és családilag is kedvelt hely neve épp úgy beépülheti a mindennapi nyelvhasználatba, mint bármilyen más kifejezés.

A McDonald's-szal kapcsolatos első szavak, noha már 1988 óta szájról szájra jártak, csak 1997-ben kerültek be hivatalosan a magyar nyelvbe: ekkor vált a Meki szótári alakban is elfogadottá. Egyéb változatai, úgy mint a mekdodó vagy a mekdönci kifejezések manapság lerágott csontnak számítanak, de úgy fest, mekizni még mindig nagyon szeretnek az emberek.

Hogy a mekizik ige jelentése mindenki számára teljesen egyértelmű legyen, a McDonald's online kampányt idított, amelyben bárki, köztük celebek is megoszthatják a világgal, hogy mit jelent számukra a mekizés. Ha netán olthatatlan vágyat érezne, hogy megtudja, Geszti Péternek, Fluor Tominak vagy Pintér Adriennek, vagyis Adának mit jelent a mekizés, nézze meg a videót. Nagyon érdekes.

 Ha ön is szeretné megosztani a világgal mekizési élményeit, itt teheti meg.