Egy New York-i szakács, Pasquale Cozzolino azt mondja, hogy pizzaevéssel sikeresen leadott magáról 45 kiló súlyfelesleget - írja a People. Najó, nem csak pizzát evett, és a dolog mögött inkább egyszerű matek, mint új, tudományos felfedezések álltak. Cozzolino úgy kalkulált, hogy ha 2700 kalóriánál kevesebbet eszik egy nap, akkor fogyni fog, annyira túlsúlyos. Rengeteg cukrot fogyasztott, üdítők és kekszek formájában, ezeket teljesen elhagyta, az étrendjébe pedig rengeteg zöldséget és gyümölcsöt épített be. Ebédre evett csak pizzát, abból is szigorúan egy 32 centis margheritát, amin a cukros paradicsomszószt sima paradicsomra cserélte, vékonyra szelt mozzarella volt rajta, meg fűszerek és bazsalikom. Egy ilyen pizzában nagyjából 550 kalória van, úgyhogy simán belefért a diétájába, különösen, hogy 3 napig kelesztett tésztából sült a pizza, ezekben elvileg jóval kevesebb a szénhidrát, mint a sima tésztákban. Nagyjából így nézett ki a fogyókúrája előtt: