A 26 éves Abul Bajandar már több mint 10 éve szenved az úgynevezett epidermodysplasia verruciformis nevű betegség tüneteitől. Ez nagyjából abban mutatkozik meg, hogy a kezére és a lábára fakéregre hasonlító szemölcsök nőnek, amelyektől a beteget egy egyszerű futószemölcs-eltávolító kenőccsel nemigen lehet megszabadítani. Ezek a szemölcsök időről időre egyre csak szaporodnak, eltávolításuk drága és bonyolult művelet. Már odáig fajult a probléma, hogy a műtéthez egy egész sebészcsapatot kértek föl, akik segíthetnek a végleges eltávolításban.

Noha az első tünetek 10 évvel ezelőtt jelentkeztek Bajandar végtagjain, 4 évvel ezelőtt rohamosan romlani kezdett az állapota, olyannyira, hogy most már a munkáját is képtelen ellátni.

Egyre súlyosbodó állapota talán annak is köszönhető, hogy először nem vette komolyan a tüneteket, viszont amikor már igen, csak

természetgyógyászok tanácsait fogadta meg, vagy saját kezűleg próbálta levakarni és levágni magáról a kinövéseket,

ami, így belegondolva, nem tűnik túl egészséges megoldásnak, ráadásul, azt mondja, rettenetesen fájdalmas is volt. Mivel öngyógyítása, de a növényből készült szerek sem segítettek a kétgyermekes apán (sőt, leginkább csak rontottak a helyzeten), ezért most Bajandar komoly műtét előtt áll.

A legnagyobb bangladesi kórház orvosai vállalták az operációt a kórház költségén, amely során

Abul Bajandar végtagjairól összesen majdnem 5 kilónyi „kérget” távolítanak el. 

A nem mindennapi beavatkozás előtt azonban vizsgálatok tucatját kell elvégezniük annak érdekében, hogy az operáció során ne sértsenek meg semmilyen létfontosságú ideget, és ne okozzanak egyéb egészségügyi károsodást sem.