Dolgozz Meztelenül nap van, ideje vetkőzni!

2016.02.05. 16:12

Minden napra jut valami a hülye világnapokból, február első péntekjén mindenkinek csupaszon kellene ünnepelnie a Dolgozz Meztelenül napot. Elvileg csak az otthon dolgozók ünnepe – nem pedig az irodai alkalmazottaké, de természetesen nincs eltiltva senkitől az ünneplés. Bár az egész csak marketingfogás, de annak elég jó, az ötletgazda saját magát reklámozza a kitalált ünneppel.

A világnaphoz máris vannak tanácsok az interneten, például az, hogy tökéletes ajándék lehet a látvány a szomszédoknak, családtagoknak, vagy hogy ez a nap, amikor a szarkazmus megengedett. Bár ha valaki otthonról dolgozik, akkor ez utóbbi kicsit érthetetlen – elvégre, ha az ünnep lényege, hogy az otthon dolgozók csupaszon üljenek az íróasztaluknál, akkor ki lenne velük szarkasztikus? A tűzőgép?

A Dolgozz Meztelenül napon nem elég, ha az ember 9-től 5-ig csupasz, ezen a napon szükséges két teljes óra, amit

csöndben kellene eltölteni.
 

A fura világnap 2010-ben indult, Lisa Kanarek kezdeményezésére, aki otthonról dolgozik, főnök nélkül, az egyszemélyes saját bizniszében. A nő azt írja a világnap weboldalán, hogy a Dolgozz Meztelenül nap mindenkinek mást jelent, azoknak, akik irodában dolgoznak, nem kell minden ruhájuktól megszabadulniuk. Elég, ha magukhoz képest alulöltözöttek, vagy csak a nadrágot veszik le, vagy csak a felsőt. 

A tanácsa az, hogy aki nem tudja hogyan fogjon bele a napba, máris jó úton van a kiteljesedés felé vezető ösvényen, és ha akarja, kattintgathat a világnap kitalálójának blogjain, amik egészen véletlenül az otthoni iroda berendezéséről szólnak. Így kell reklámozni egy blogot, profin – ha másért nem, arra jó a világnap, hogy ilyen trükköket mutasson. Mindenesetre aki csatlakozna, nyomjon egy szelfit, posztolja, írja be a 

#workingnaked hashtaget, és dőljön hátra.