A most 36 éves Sean Smith 1989. június 5-én egyedül volt otthon 8 éves húgával, Erinnel. Az akkor 10 éves fiú és húga bementek szülei hálószobájába, videójátékok után kutatva, helyette viszont egy pisztolyt találtak. Sean Smith játszani kezdett a fegyverrel, amiről nem tudta, hogy meg van töltve, és véletlenül mellkason lőtte húgát.

Azonnal hívta a mentőket, az erről készült felvételt pedig szinte az összes híradóban leadták akkoriban:

Nem tudtam, hogy az apám fegyvere töltve van, és lelőttem őt... meghalt.

Sean Smith azóta felnőtt, és most, 36 évesen beszélt arról a Storycorpnak, hogy mi történt 1989. június 5-én. Emlékei szerint húga mintha mondta is volna neki, hogy tegye vissza a pisztolyt, és miközben a kislány felé futott, ő elsütötte a fegyvert, húga pedig a földre zuhant. Azt mondta, még újraéleszteni is megpróbálta a kislányt, de hiába.

Nemcsak Sean Smith, hanem anyja is megszólalt a rádióinterjúban. Ő azt mondta, a legnehezebb talán az volt, hogy senkire nem haragudhatott, és senkit nem vádolhatott lánya halála miatt, hisz' az egész csak egy baleset volt.

A legnehezebben viszont nyilván Sean Smith dolgozta fel húga halálát. Tinédzserként többször kirúgták az iskolából, és drogozni is kezdett.

Elég sötét időszak volt. De mikor a fiam, Dylan megszületett, többé már nem akartam visszaesni. Gyakorlatilag a fiam mentette meg az életem

– mondta a férfi.

(forrás: Daily Mail)