A Mirror szerint az akkor 21 éves Edgar Latulip 1986 szeptemberében tűnt el az ontariói Kitchenerben lévő otthonából. Mivel nem sokkal korábban egy öngyilkossági kísérlet miatt került kórházba, a rendőrök azt gyanították, hogy a Niagara-vízeséshez utazva véget vetett életének. A fordulópont 30 év után jött el, és meglehetősen szokatlan formában történt. A férfi saját maga oldotta meg eltűnésének ügyét.

A férfi anyja, Sylvia Wilson az eltelt 30 év miatt már a legrosszabbra gondolt. Attól félt, hogy gyermekét bántalmazták, netán megölték.

Amikor Edgar eltűnt, nagyon beteg lettem. Kénytelen voltam szabadságot kivenni, mert az idegösszeroppanás határán álltam

– idézte fel az asszony, aki szerdán a rendőröktől tudta meg, hogy fia végig életben volt, kutya baja sincs, és mindössze 80 mérföldre él eltűnésének helyétől.

Mint kiderült, a jelenleg 50 éves Edgar Latulip valamilyen fejsérülést szenvedett, ezért elvesztette az emlékeit. Januárban azonban volt egy „villanása”, így beugrott neki, hogy kicsoda, majd felismerését egy szociális munkással is megosztotta. Édesanyját szabályosan sokkolt a hír, de egyelőre nem tudott beszélni vele.

Tudomásom szerint ez az egyetlen olyan eset, hogy képesek voltunk megtalálni valakit, akit ennyire hosszú ideig kerestek eltűntként

– jegyezte meg Duane Gingerich nyomozó.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt, online segítséget itt kaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.