Amikor a 160 centis férfi vágyálma egy 190 centi magas nő, és minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy meghódítsa a nőt, pusztán csak a magassága miatt, mert a magasságtől gerjed be, azt a szexualitással foglalkozó szakirodalom makrofíliának hívja. Az óriásnők iránti szexuális vonzalom a pornóoldalakon is megmutatkozik: 2015-ben jelentősen megugrott azok száma, akik óriásos pornót kerestek, giantess, giant women, giant men címszóval.

Justin Lehmiller szexológus azt írja a blogján a makrofíliáról, hogy már Sigmund Freud is utalt arra, hogy az embernek sokféle perverziója lehet – még az is, hogy egy nem létező lényt imádjon már-már betegesen. Vannak, akik a rovarcsípésektől gerjednek be, vannak, akiket a súlyemelés izgat fel, vannak, akik felnőttként bepelenkázzák magukat otthon, és vannak olyanok, akik óriáslényeket tartanak szexuálisan izgatónak. A makrofília ezt jelenti, amikor valaki szerelmes a NAGYON NAGYba, és nemcsak szerelmes, hanem egyenesen csak az izgatja fel, ha nála sokkal magasabb embert lát. Különbséget kell tenni aközött, hogyha valakinek megtetszik a nála 40 centivel magasabb kolléganője és aközött, ha csak ilyen nők tetszenek neki, és csak ilyen nőkkel tudja elképzelni a szexet, róluk fantáziál, ilyen pornót néz. 

A pornóipar természetesen alkalmazkodik az igényekhez, és olyan felnőttfilmeket is gyártanak, forgalmaznak, amik az óriásnők, óriásférfiak iránti igényt elégíti ki. Ilyen például a giantess sexual experience with tiny man (+18) című nyolc perces videó is a Pornhubon, amiben a pornószínésznő a mellein pihentet egy apró pici férfit, aki szó szerint megmássza a nő mellét.

A makrofília a parafília egy fajtája, a parafília szexuális perverziót jelent, akkor nevezhető annak, ha legalább hat hónapja fennáll, és jelentősen befolyásolja az egyén életét (társasági életét, munkahelyi teljesítőképességét). A vonzalom alapja a makrofil egyéneknél nem maga az ember, a másik személye, hanem annak termete – mint a cipőfetisisztáknál a cipő. Bármilyen szexuális irányultságban kialakulhat a makrofília, akár homoszexuálisok is lehetnek makrofilek, állítólag a heteroszexuális férfiakra jellemző ez a parafília. A kialakulása akár a gyerekkorra is visszavezethető, meglepően sok óriásos mese létezik, ami ha szexuális élménnyel kapcsolódik az agyban, kialakulhat a gerjedelem. (A piros cipő imádóknál elég az is, ha egy piros cipős nőről készült kép lógott a falon, amikor a kamaszfiú maszturbálni kezdett.)

Rengeteg ember szexuális érdeklődése kívül esik a „normálison", számszerűen lehetetlen megmondani, hányan lehetnek. A valóságban nehéz lehet megélni ezt a perverziót, kevés óriásnő él a világban