A kislány egy nála legalább 40 évvel öregebb férfi mellett álldogált menyasszonyi ruhában egy libanoni város tengerpartján, miközben egy másik férfi buzgón fotózta őket.

Az arra járók nagy része nem tudta figyelmen kívül hagyni a látványt, sőt, sokan meg is fenyegették a férfit, aki csak azt hajtogatta

A szülei beleegyeztek, hogy elvegyem

Ahogy telt az idő, egyre nőtt a párost körülvevő tömeg, és lassan lincshangulat alakult ki. A videó nem csak helyi, de nemzetközi felháborodást is keltett, így elérte célját, ugyanis egy KAFTA nevű cég kampányfilmjéről van szó, írja a Mirror.

A lány és a férfi is színészek, ám a járókelők reakciója valódi. Mégis, Libanonban több ezer kislányt kényszerítenek hozzá jóval idősebb férfiakhoz, és persze így van ez számos más arab országban is.

Az ENSZ Népesedési Alap adatai szerint 2050-re a házasságra kényszerített kislányok száma eléri az 1,2 milliárdot, ami egészen sokkoló szám.

Libanonban jelenleg a szülők engedélyével kötött házasság alsó korhatára 9 év, 14 évesen pedig már önszántából is férjhez mehet egy lány.