A világbajnok ökölvívó, Manny Pacquiao a héten azt találta mondani egy interjúban, hogy az LMBTQ-emberek

rosszabbak, mint az állatok.

Állítását azzal próbálta igazolni, hogy az állatvilágban nincs az azonos neműek közt szexuális kapcsolat, vagy nem viselkednek párként.

Manny Pacquiao állítását viszont több szinten is ki lehet kezdeni, a BuzzFeed pedig meg is tette.

Mert bár az állatvilágban nem feltétlenül mondhatunk olyat, hogy egy állat meleg, vagy biszexuális, sok állatnál igenis vannak homoszexuális viselkedésre utaló jelek.

A pingvineknél

például előfordul, hogy azonos nemű pingvinek nevelnek fel együtt fiókákat. Vagy például próbálnak kikelteni együtt egy követ. Utóbbi valóban megtörtént. 1999-ben a New York-i állatkertben próbálkozott ezzel két fiúpingvin, akiknek a gondozók végül adtak egy igazi tojást, amiból valóban kikelt egy fióka.

A Bonobók pedig

– akiknek DNS-ük 98%-ban megegyezik a miénkkel – nemtől függetlenül mennek bele szexuális kapcsolatokba egymással.

A kanadai vadjuhokra

meg aztán pláne nehéz lenne azt mondani, hogy távol áll tőlük a homoszexualitás. Tudósok szerint az ember mellett a kandai vadjuh az egyetlen olyan faj, ahol a hímek közt találhatóak kifejezetten homoszexuális egyedek, akik totálisan ignorálják a nőstény juhokat, és csak a többi hímmel foglalkoznak.

Egy másik tanulmány pedig azt mutatta ki, hogy

az új-zélandi Laysan-albatroszok

– akik egy élethosszra választanak párt maguknak – közel 30%-a tojó-tojó párokból áll. Ez azért van, mert több tojó van, mint hím, és mivel az albatroszok monogám párkapcsolatban élnek, az utódokat pedig két madár szokta felnevelni, így több tojó inkább egy másik tojóval állt össze, mivel nem jutott mindenkinek hím. De hogy akkor hogy lesznek utódaik? Hát úgy, hogy attól még, hogy egy madárral élik le az életüket, néha azért ők is félrelépnek.

A japán makákók

nőstényei pedig szeretnek más nőstényekkel szexuális viszonyba keveredni. Annyira, hogy egy tanulmány szerint sokkal mozgalmasabb is a nőstény makákók szexuális élete egymás közt, mint egy nőstény és egy hím között.

A pingvinekhez hasonlóan

a hattyúk

közt is találtak már olyan hímnemű párt, akik együtt raktak fészket. Az angliai Abbotsbury-ben két hattyú például már 2010 óta minden évben együtt rak fészket, és várják az utódokat.

Sőt, az oroszlánok

közt is akadnak olyan hímek, akik más hímekkel próbálnak közösülni.

Azt pedig már a Glee című sorozatban is megmondtak, hogy

a delfinek

meleg cápák.

És ha ez nem is feltétlenül így van, azt azért lehet tudni, hogy vannak hím palackorrú delfinek, akik úgy biszexuálisak, hogy néha csak és kizárólag más hímekkel hajlandóak együtt lenni.

Manny Pacquiao kijelentése után bár később bocsánatot kért, a BBC azt írja, a Nike úgy döntött, felmondja a vele kötött szerződését.