Az Utah állambeli Payson kanyonban kolbászoló alakot egy természetfotós örökítette meg. Egyes vélemények szerint a fák között bóklászó szőrös organizmus minden bizonnyal Bigfoot, vagyis Nagylábú lehetett. De az sem kizárt, hogy valaki majomjelmezbe bújva ökörködött – derül ki a Daily Mail cikkéből.

A Paranormal Review nevű YouTube-csatornára kikerült felvételen tényleg felbukkan egy két lábon járó sötét alak, ami kellő fantáziával akár Nagylábúként azonosítható, de ettől még persze lehet kamu az egész. A fotós 2015 tavaszán örökítette meg a rejtélyes jelenetet, a videót azonban csak most hozta nyilvánosságra, mert volt egy olyan sejtése, hogy hülyének fogják nézni miatta.

A felfedező félelme nem volt teljesen alaptalan. Egy csomó kommentelő vádolta meg, hogy csupán egy ügyesen megrendezett hoaxról van szó, és a leleplező felvételen igazából egy házi készítésű gorillajelmezt viselő ember törekszik rá, hogy Nagylábúnak tűnjön.

"Véleményem szerint az egy férfi kosztümben"

– osztotta meg kétségeit Darcy Stoffrege Nagylábú-szakértő.

Ezt két dologból gondolta. Először is abból, hogy az alak lábai a bokájától egészen a csípőjéig ugyanolyan vastagok, másrészt pedig abból, hogy nagyon óvatosan lépked, mintha csak bizonytalan lenne a járása.

Összeszámolni sem tudjuk, hogy mennyi jelentést kapunk igazi Nagylábúakról, akik éppolyan könnyen suhannak a fák között, mint amikor mi sétálgatunk a városban

– tette hozzá a Bigfoot Field Researchers Organization oszlopos tagja.