Eredeti testsúlyához képest háromszorosára, körülbelül 18 kilósra nőtt Vincent, akit Kövér Vincentként ismerhet az internet népe. Négy hónap alatt már sikerült lefogyasztani az állatot, annyira, hogy tudjon járni, de még messze a 6 kilós versenysúly elérése.

Vincent gazdája nyáron halt meg. Ekkor, augusztusban került az állat egy menhelyre, ahonnan aztán örökbe fogadták. Melissa Andersonnak, az új gazdájának négy hónapjába telt, hogy egy kicsit gatyába rázza a jószágot.

Az volt a legkeményebb, amikor Vincent az első három napban még rendes kutyatápot sem volt hajlandó enni.

Hogy miért? Mert előző gazdija gyorséttermi kajákkal tömte, és naná, hogy az állat rászokott a "jóra". 

Vincent annyira eltunyult a dagadt testével, hogy még négy lépcsőfok megtételére se volt képes, amikor az új tulajhoz került. De augusztusban amúgy is túl meleg volt a kutyának, hogy bármilyen izzasztó edzést toljon, ezért jakuzziban, majd medencében tornáztatták a kutyát. Ennek köszönhetően októberben már félórás sétákra is el lehetett vele menni.

Mióta Vincent így lefogyott, és ilyen csúcsformában van, azóta teljesen megváltozott: jobb lett a közérzete, és játszik más kutyákkal. Még 3-4 kg feleslegtől meg kell szabadulnia, de az eddig leadott több mint 6 kg után ez már csak laza szálkásítás.

Via: People