Legalábbis abból kiindulva, hogy az UFO-vadászok egy szarkofágot véltek felfedezni a Curiosity marsjáró által készített fotón, és korábban már egy piramisra emlékeztető képződményt is találtak a bolygó felszínén – számolt be a Sun.

Ha ránagyítunk a NASA fotójára, amit a Curiosity marsjáró készített, látni fogjuk, hogy valamiféle szarkofág hever egy szikla pereménél

– vélekedett a képet megszakértő YouTube-os, Mister Enigma. Szerinte az ismeretlen objektum kísértetiesen hasonlít azokra a kőkoporsókra, amelyekbe az egyiptomiak a múmiákat temették.

Az UFO-hívő egy kicsit feljavította a szarkofágot megörökítő fotót, ezért sokan azzal vádolták, hogy félrevezette az embereket, őt viszont saját bevallása szerint csak az motiválta, hogy követői tisztább képet kapjanak a titokzatos tárgyról. 

A képen látható dolog mibenlétéről természetesen eléggé megoszlanak a vélemények. Vannak, akik úgy vélték, hogy az idegenek ősi temetkezési helye lehet. Az UFO Sightings Daily oldal szerkesztője viszont egy álló figurát ábrázoló szoborral azonosította, ami egy rendkívül egyszerű okból hevert a földön. Azért, mert

eldőlt.
 

Scott C. Warin egyébként már 2014 decemberében talált egy marsi koporsó jelenlétére utaló fotót. Az alkalmat megragadva ki is osztotta az amerikai űrhivatalt, mert nem fordította vissza a marsjárót, hogy alaposabban megvizsgálja a tárgyat.

A NASA szóvivője, Guy Webster tavaly fejtette ki álláspontját a vörös bolygón felfedezni vélt fura képződményekről. Akkor éppen annak kapcsán, hogy egy Buddha-szoborra akadtak a Marson. Az űrhivatal nem reagál egyenként az elborult teóriákra, de ebben az esetben úgy érezték, magyarázattal kell szolgálniuk. Webster azt mondta, hogy a Buddhának tűnő valami valójában egy természetes szikla volt, nem pedig egy szobor, amit valamilyen ősi kultúra hagyott hátra. 

Ennek ellenére nagyszerű dolog, hogy az emberek használják a képzelőerejüket, és élvezik, hogy teljes hozzáférést kapnak a fotókhoz, amelyeket a Mars-roverek készítettek

– fogalmazott a szóvivő. 

Reméljük, tényleg csak fantazmagória az egész, és egyetlen inváziós terveket dédelgető űrmúmia sem sunyul a Marson!