Na jó, azért ennél bonyolultabb az angliai Cumbriában élő Hannah Pryer története, de sajnos nem kell nagyon elrugaszkodnunk a klasszikus vicctől.

A 16 éves lány három évvel ezelőtt, egy súlyos influenza után vette észre magán a kataplexia nevű betegség tüneteit, amely többek között abban nyilvánult meg, hogy az iskolai órákon több ízben is elaludt. Ennél az esetnél azonban sokkal súlyosabb az, amelyben azóta is szenved:

minden alkalommal, amikor valami erős érzelmi inger éri, kiváltképp, amikor megnevettetik, szinte azonnal megmerevednek az izmai, ő pedig összeesik.

Tehát mindig akkor történik, amikor épp a legkevésbé aktuális egy eszméletvesztés nélküli állapot. Bár valószínűleg ez sosem lehet túl aktuális. 

A kataplexia e gy olyan betegség, amely kísértetiesen hasonlít a narkolepsziára, vagyis az a személy, aki ebben szenved, bármelyik pillanatban elaludhat. Vagy csak az izmai. Ugyanis a kataplexia során az izmok működése az, amely hirtelen leáll, a beteg pedig lebénul. Annyiban még ijesztőbb a narkolepsziánál, hogy sokszor az illető nem alszik el, és teljesen tudatában van a körülötte lévő dolgoknak, csupán az izmai adják fel a szolgálatot néhány másodpercre. Ezt pedig általában egy erős érzelmi inger: düh, öröm, félelem, meglepettség váltja ki leginkább.

Amellett, hogy meglepetésszerűen omlik össze, Hannah alapvető életminőségét is befolyásolja ez a betegség, már több mint egy éve. Állandóan fáradtnak érzi magát, nem tud elvállalni még egy részmunkaidős állást sem, és hiába volt mindig jó tanuló, komoly erőfeszítéseket kell tennie annak érdekében, hogy ugyanolyan szintű teljesítményt nyújtson, mint azelőtt. Emellett pedig a hétvége nagy részét, érthető módon, átalussza.

Hannah Pryor bízik abban, hogy megtalálják az ellenszert, amely hatással lesz rá, és amelyet az állam is támogat. Egyelőre, amíg 18 éves nem lesz, a narkolepsziásoknak felírható gyógyszert sem szedheti.

Nem akarja az egész életét úgy leélni, hogy ne vezessen autót, vagy ne tehessen meg bármit, amit mások. Pedig, amíg nem készül el egy megfizethető csodaszer, addig sajnos nem lesz könnyű élete.