A Mirror szerint az orosz főváros egyik vízipipa-bárját sújtja szellemjárás, és erről egy térfigyelő kamerás felvétel készült. A rejtélyes videón úgy tűnik, mintha valamilyen láthatatlan erő piszkálná a helyiségben lévő tárgyakat: megrángatja a függönyt, megfordít egy széket, egy vízipipát pedig ledob az asztalról.

A pincérek szerint a bárban már számtalan fura dolog történt. Többször előfordult például, hogy megmagyarázhatatlan zajok hozták rájuk a frászt.

Néha hallom, hogy kopognak az ajtón, miközben senki nincs a közben. A furcsa zajok állandóak, és olykor a lámpák is ok nélkül kapcsolódnak ki és be

– számolt be a hátborzongató eseményekről Vyacheslav, az egyik megviselt idegrendszerű pincér.

A hely tulajdonosa végül annyira besokallt a huligánkodó kísértetektől, hogy egy orosz szellemirtó brigádot riasztott a helyszínre. A Laboratoriya Nepozannogo munkatársai pszichometriai teszteket végeztek a bárban, és megállapították, hogy ott bizony erős mágneses tér van, ami egyértelműen kísértetek jelenlétére utal. Szerintük egyébként Vyacheslav lehet a ludas a dologban, mert szegény pincér nagyon bánatos, ami mágnesként hat a természetfeletti erőkre.

A helyi rendőrség sokkal földhözragadtabb álláspontot képvisel. Úgy vélték, hogy a szellemjárásos videó igazából egy betörést örökített meg, csak az elkövetőket valamilyen technikai okból nem rögzítette a kamera.