Mondjuk Argentínában vagy Malajziában. Vagy bárhol máshol. Többet keresne? Előbb halna meg? És ha igen, mennyivel? Az Ifitweremyhome.com összeszedett egy rakás adatot a CIA Factbookjáról a GDP-től az AIDS-fertőzött betegekig, ami alapján kimatekozhatja, hol lenne könnyebb az élete, vagy nehezebb. Persze ezek csak a száraz adatok, de akkor is érdekes, hogy mondjuk, Jamaicában átlagosan mennyivel kevesebb áramot használnak. 

Pontosan 71, 28 százalékkal kevesebbet. 

De van durvább. A Factbook összegzése szerint Oroszországban tízszer annyi regisztrált HIV-pozitív, illetve AIDS-beteg él, mint Magyarországon. Nálunk a felnőttek 0,1 százaléka fertőzött, míg Oroszországban ez az érték 1 százalék. 

Nemcsak a csodálatos tájak miatt bánhatja, hogy nem Izlandra született, hanem azért is, mert arrafelé 75, 41 százalékkal kevesebb ember kerül börtönbe. Nyilván az izlandi népesség is számít a legtöbbet, de amíg nálunk 100 ezer emberből 183 élhet a rácsok mögött, addig a szigetországban ez a szám 43. 

De menjünk messzebb! A japánok 9 évvel élnek tovább. Nálunk az átlagos élettartam 75,46, míg Japánban 84,46. 

Csak a zöld tea!!!!

Ja, és a GDP is magasabb egy hangyányit. 

Nyugodtan böngéssze még az oldalt, és hasonlítson össze! Még a végén kiderül, hogy igazából Nepálban akar élni, vagy pont jó minden úgy, ahogy van.