Hitler egy hypospadiasis nevű születési rendellenességgel (a húgycső rendellenes elhelyezkedése) jött a világra, ami azt eredményezte, hogy a pénisze abnormálisan megrövidült, legalábbis két történész, Jonathan Mayo és Emma Craigie legújabb, Hitler's Last Day: Minute by Minute című könyve szerint, írja a Telegraph.

A világ meghódításának kényszerének újabb magyarázata lehet a férfiasság ilyen komoly torzulása, írja a lap, hozzátéve, hogy két hónapja az is bizonyossá vált, hogy a Harmadik Birodalom vezérének mindössze egy heréje volt, amit persze már akkoriban is pletykáltak.

A történészek, akik most felfedezett korabeli orvosi leletekre hivatkoznak, felváltva írnak mikropéniszről és a hypospadiasis-ről, ami két teljesen eltérő betegség, így egyelőre nem tiszta, mi is volt Hitler valódi baja, mindenesetre talán ezért nem volt hajlandó soha meztelenre vetkőzni és talán dührohamaihoz is volt köze ennek az állapotnak.

Hitler szexuális élete körül eddig is nagy volt a homály, hiszen egyrészt jó pár viszonyát dokumentálták az évek során, más források viszont arról szóltak, hogy perverz volt, a brit történész Ian Kershaw, pedig azt írta könyvében, hogy a Führer annyira félt a fertőzésektől, hogy mindennemű szexuális aktivitás taszította.

A történészek azt is tudni vélik, hogy Hitler orvosa, Theo Morell is diagnosztizálta nála a hypospadiasist, és hormon- illetve amfetamintartalmú injekciókkal kezelte.