Kirsty Keep rémálomba illő kálváriája 12 évesen kezdődött. A most 23 éves lányt kenti házuk kertjében csípte meg egy kullancs, ami nem várt következményekkel járt. Teljesen legyengült, lebénult az arca, görcsrohamok törtek rá és egyfolytában pokoli fájdalom kínozza. Az állandó szenvedést egy idő után már képtelen volt elviselni. Azért könyörgött édesanyjának, hogy vigye el egy svájci eutanázia-klinikára – számolt be a Daily Mail

Kirsty Keep a kullancstámadást követően három hetet töltött a kórházban. A csípés helye a sokszorosára duzzadt, a következő években pedig egy csomó bizarr tünete jelentkezett. Az orvosok lupuszt diagnosztizáltak nála, de családja úgy gondolja, hogy szörnyű állapotában más betegségek, például a Lyme-kór, illetve bakteriális fertőzések is szerepet játszhatnak.

Borzasztóan szenvedek, minden nap érzem a krónikus fájdalmat. Állandóan rosszul vagyok, alig egy év alatt 10 kilót fogytam. Fáradt vagyok, és nem tudom, meddig bírom még. Fogalmam sincs, hogy mit csináljak. Már annyi mindent kipróbáltam...

– panaszolta el egy Instagramos posztban Kirsty Keep, abban bízva, hogy az emberek valamilyen módon segíteni tudnak rajta. 

Ha az elektrosokkhoz hasonló fájdalom, a gyengeség és a bénulás nem lett volna elég, a lány állapota 18 hónapja még rosszabbra fordult,  heves görcsrohamok törtek rá. Egy ponton aztán leállt a légzése, ezért az orvosok ideiglenesen mesterséges kómába helyezték. Kirsty Keep végül megelégelte az állandó szenvedést. Szabályosan könyörgött édesanyjának, hogy vigye el egy svájci eutanázia-klinikára, ahol legálisan, ellenőrzött körülmények között vethet véget életének. Az asszony erre érthető módon nem volt hajlandó.

"Ez nem olyasmi, amit hallani szeretnél a lányodtól. Minden nap megszakad érte a szívem."

A lánynak néha vannak jobb napjai, de ideje 90 százalékát az ágyhoz kötve tölti, 24 órás felügyeletet igényel, továbbá kénytelen rendszeresen visszajárni a kórházba, ahol infúzióval kezelik, mert szervezete újra és újra kiszárad. Családja most az interneten próbál adományokat gyűjteni neki. Bíznak benne, hogy ha további teszteken esik át, és egy specialista is megvizsgálja, talán sikerül megtalálni a gyógymódot számára.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt, online segítséget itt kaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.