Sickratman, vagyis Paizs Miklós a héten Facebookon kezdett koldulásba, miután megszorult. A zenésznek egy nap alatt végül összesen 3,5 millió forintot utaltak, aminek sikerét látva úgy néz ki, másnak is eszébe jutott, hogy a Facebookon kérjen pénzbeli támogatást idegenektől.

Péntek este nem egy ismert, hanem egy teljesen hétköznapi ember, bizonyos Győri Gábor írt Facebookra posztot, amiben kifejti, hogy egy világvégi faluban él egy mozgássérült-otthonban, és ő is szeretne legalább annyi pénzt összekalapozni, mint amennyit Paizs Miklósnak sikerült. 

Paizs Miklós megtanított rá, hogy kérni nem is olyan gáz. És az sem gáz, ha az ember nem dolgozik. Mondjuk, én szívesen dolgoznék, de mivel születésem óta súlyos mozgássérült – kevésbé szép szóval nyomorék – vagyok, nem kifejezetten árasztanak el a lehetőségek. Pedig elvégeztem a gimnáziumot, azaz hülye nem vagyok, csak béna. De az eléggé. Segítség nélkül arra sem vagyok képes, hogy megigyak egy pohár vizet. Látván az Internet Népe végtelen bőkezűségét, arra jutottam, hogy én is bepróbálkozom a jószándékú embereknél

– írja posztjában Győri Gábor, aki Paizshoz hasonlóan megadott egy számlaszámot is azoknak, akik utalnának.