Mostanában igazán divat lett nagyon gazdag tininek lenni, vagy csak nagyon gazdag tiniként villogni meghatározhatatlan mennyiségű pénzzel, amelyet nyilvánvalóan egyikük sem magának köszönhet, de legalább úgy tesznek. Anyuka és apuka pedig vígan asszisztál hozzá, hogy az ő kicsi fia vagy lánya mennyire tehetségesen tudja kipucolni a cipőjét egy 50 fontos bankjeggyel. Fontos a nett megjelenés, szóval nem jogos belekötni valakibe azért, hogy mivel pucolja a cipőjét.

Na de térjünk a lényegre. Él a világon egy Alexandra Andersen nevű norvég lány, aki 19 évesen (most kapaszkodjon)

1.2 milliárd dollár, így pedig 342 milliárd forint büszke tulajdonosa.

Ezt a Forbes magazin hozta nyilvánosságra, amely a világ milliárdosainak listáján az 1476. helyen tüntette fel Alexandrát és 20 éves nővérét, Katharina Andersent.

Nyilvánvalóan a többi vele egykorú milliárdoshoz hasonlóan ő sem a maga erejéből szedett össze ennyi pénzt, hanem esetében édesapja, Johan H. Andersen vezetésével a Ferd nevű vállalat termelte ki. A lányok 42,2 százalékban részesülnek a vállalat vagyonából.

Annak ellenére, hogy Alexandra ekkora pénztulajdonra tett szert, meglepő módon nem veszítette el racionalitásérzékét, nem szállt el, sőt, igyekszik kiérdemelni mindazt, amit eddig csak a szerencsének köszönhetett.

 Alexandra legnagyobb hobbija a díjlovaglás, amellyel számos díjat bezsebelt már.

A sport szeretete mellett erőteljes szószólója a vegetáriánus életmódnak, és annak ellenére, hogy vagyona gyakorlatilag elkölthetetlenül nagy, apja tanácsára mégis használt autót vásárolt, továbbá önkéntesként dolgozik egy norvég nonprofit állatvédő szervezetnél.

Winner of CDI J Roosendaal 2014!

Közzétette: Alexandra Andresen – 2014. május 12.

Amikor a világ 2014-ben először értesült arról, hogy a lánynak valójában mennyi pénze van (17 éves koráig nem kerülhetett nyilvánosságra), több mint 500 követője lett Facebookon. Az oldalon egyébként magánélete könnyedén nyomon követhető, így az is kiderült, hogy komoly párkapcsolatban él egy MMA harcos fiúval, Joachim Tollefsennel. 

Érdekes módon a Forbes listájának három legfiatalabb tagja norvég.