2016-ot írunk, nagyjából kizártnak tartjuk, hogy ön még sosem hallott a minden évben újra és újra megírt macskaszigetről. Ha esetleg mégsem, nézze meg őket lapozgatónkban, de  a lényeg röviden az, hogy Japánban 

tényleg van egy sziget kimondottan macskák számára.
 

És nemrégiben jó nagy bajba kerültek a lakói.

Van Japánban egy kis sziget, a neve Aoshima, ahol persze azért élnek emberek is, de a lakosság legnagyobb részét a macskák teszik ki. Nem túl meglepő módon ezért nevezték el Macskaszigetnek. 

Nemrégiben azonban a rossz időjárási viszonyok miatt nem tudták eljuttatni a szigetre a macskák ellátmányát, így a sziget (ember)lakói az internet népéhez fordultak segítségért – írja a People kisállathírekre szakosodott aloldala.

„Kérjük, küldjön macskakaját Aoshimába" twittelte ki egyikük. „Aoshimában nincsenek olyan boltok, ahol vásárolhatnánk. Az itt lakók mindent a szárazföldről szereznek be, hajóval szállítanak ide mindent. Viszont most annyira erős a szél, hogy gyakran felfüggesztik a hajójáratokat".

Néhány nap alatt olyan sok macskakaja érkezett, hogy most azt sem tudják, mit kezdjenek vele.

„Sokkal több adomány érkezett, mint amire számítottunk, és nincs több tárolóhelyünk sem" – twittelte ki nemrégiben a felhívást is közretevő lakos.  „Áprilisig elegendő élelem gyűlt össze. Mindenkinek nagyon köszönjük!"