Ha azt hinné, hogy a szcientológiánál nincs vitatottabb, ártalmasabbnak tartott szekta a világon, akkor nagyon téved. Fogalmazzunk úgy, hogy ez csak a legkeményebb, leghátborzongatóbb szektákhoz vezető egészen enyhe kapudrog, vagy mi. Az Isten Gyermekei közösség tagjai például úgy vélik, hogy alanyi joguk gyerekeket erőszakolni. Sorra vettük, hogy milyen, még ennél is elborultabb szekták léteznek.

Az emberek temploma (The People's Temple)

Jim Jones vezette a vallási fanatikusokból álló csoportot. A fickó nagyon ellene volt a közösségi elitnek, így nem csoda, hogy a szegény és elnyomott nép megtalálta benne a maga hangját. Az eleinte ártatlan kis beszédek bibliaellenes, és paranoiásan nukleáris katasztrófát vizionálásokba csaptak át. Aztán az ő utasítására 900 ember követett el tömeges öngyilkosságot úgy, hogy mérget itatott híveivel.

Sátán egyháza (Church of Satan)

Kissé becsapós, de a Sátán Egyház hívői nem hisznek az ördögben, de Istenben sem. Ők mezei ateisták, akik magukat gondolkodóknak tartják. A tagok úgy gondolják, hisz gondolkodók, ugye, hogy önzőnek lenni tök oké. Amúgy ez a szekta semmilyen tevékenységet nem folytat. Olyan, mintha nem is létezne. Akkor meg minek van, ugye. Több vallás és gyülekezet mégis komoly veszélyként kezeli a Sátán Egyházát, mivel egy számukra elfogadhatatlan gondolkodásmódra ösztönöz, és az alaptételük, hogy Isten nem létezik.

Isten gyermekei (Children of God)

Ahogy azt írtam, ennek a szektának az alapelve az volt, hogy a tagok nyugodtan szexelhetnek gyerekekkel, hisz ehhez joguk van. Mondani se kell, rengeteg gyermekmolesztálás volt, amit az Isten gyermekeihez kötöttek. Ezen túlmenően a fiatal nőket prostitúcióra kényszerítették, hogy azok aztán új tagokat hozzanak. Nagyon beteg. Ebben a szektában nevelkedett fel River Phoenix, akinek valahogy sikerült megszöknie és normális ember lett belőle.

Yahweh háza (House of Yahweh)

Ez a szekta az, ami konkrétan pusztítja az agysejteket, mert ennek a közösségnek az alapja a masszív bullshitgyártás. Buffalo Bill Hawkins nem untatja a népet az unalmas vallási maszlagokkal, hanem keményen megmondja, hogy mi van elszaródva a világban. Azt tudta például, hogy Sátán egy nő, aki maga jelölte ki a politikai és vallási vezetőket? Buffalo Bill 2001 közepére megjósolta, hogy az emberiség 80% belehal egy nukleáris háborúba, majd 1000 napig nem fog esni az eső. Jó, hát ez nem jött be. De, aki ezeket hitvallás szintjén bekajálja, annak súlyos igénye lehet a szaftos összeesküvés-elméletekre.