A Mirror szerint a 34 éves Tracey Anderwald úszás közben kapott agyvérzést portlandi családi házuk medencéjében. Mikor ötéves kislánya észrevette, hogy baj van, már arccal lefelé, eszméletlenül lebegett a vízfelszínen. Allison Anderwald ahelyett, hogy pánikba esett volna, nagyon bátran viselkedett. Beugrott a vízbe, kihúzta édesanyját a medence szélére, majd elrohant segítséget hívni.

A megdöbbentő jelenetet a család térfigyelő kamerája rögzítette. A hősies mentést követően a kislány nővérei és nagynénje hívták ki a mentőket. Az orvosok szerint az anyukának hatalmas mázlija volt. Ha csak egyetlen perccel tovább marad a vízben, biztosan nem ússza meg maradandó agykárosodás nélkül, de akár meg is halhatott volna.

"Elképesztő, hogy egyáltalán tudta, mit kell tennie"

– mondta Tracey Anderwald, miután kiengedték a kórházból. 

Nagynénje igazi csodának nevezte a kislány mentőakcióját. Szerinte valami felsőbb erő súghatta meg neki, hogy mit csináljon.

Nagyon nehéz volt (az anyuka), ezért csak a felső részét tudtam kihúzni a vízből. Ezután rohant oda a többi lánya, és segítettek kiemelni őt. Allison viszont egymaga képes volt erre

– idézte fel Tedra Hunt.