Az Old Spice-t használók közül többen is súlyos, felhólyagosodott égési sérülésekről számolnak be a márka Facebook-oldalán illetve a Consumer Affairs weboldalon. A vásárlók képeket is mellékeltek, amiken láthatóan valóban fájdalmas kiütések keletkeztek hónaljuknál a dezodor használatától. Az ügyet a bíróságra vitték az Egyesült Államokban.

A Virginiában élő Rodney Colley a Procter & Gamble céget perli égési sérülései miatt, az ügyet az Ohio Megyei bíróságon tárgyalják. A vásárló azzal kezdte a pert, hogy azért vette meg a dezodort, mert a reklámokban azt ígérik, igazi férfias illata lesz. Állítása szerint soha, semmilyen problémát nem észlelt más dezodor használata után, a bírósági dokumentumokban ezt is igyekezett bizonyítani. Az esete elindította a lavinát, többen is hasonló tapasztalatokról számolnak be, és a közösségi médiát használva igyekeznek bizonyítani, hogy az Old Spice dezodorai ártalmasak.

Miután egyszer használtam a dezodort, súlyos égési sérülésem lett mindkét hónaljamon. A képet egy hét kezelés után posztoltam, ezért nem néz ki annyira úlyosnak. Ugyanakkor az első pár nap gyötrelmes volt. Tíz nap után a kiütések még mindig ott vannak, pedig kezelem"

– posztolta egy felhasználó az Old Spice Facebook-oldalára, és hozzátette, számára nyilvánvaló, hogy a cég nem biztonságos terméket árul. 

Égési sérüléseket többen is elszenvedhettek a terméktől, a fenti képhez hasonlókkal tele az Instagram is. A márka Facebook-oldalát is ellepték a panaszok, a kommentekben is ezekről olvasni, sőt a vásárlói panaszokról szóló weboldalakon nők is hasonlókról számoltak be az Old Spice használata után.

Az ohiói per végeredménye fontos lehet az egész világ számára, a fő felperes, Colley azt akarja elérni, hogy a cég hívja vissza a terméket, pontosabban a termék alá tartozó 13 különböző típusú dezodort. Különösen furcsa a történet abból a szempontból, hogy bár a cég Facebook-oldalán is többen is panaszkodtak a sérülésekre, a cég egyelőre hivatalosan semmit nem tett még.

A Procter & Gamble szóvivője a Buzzfeed Newsnak azt nyilatkozta, igaz, hogy többen is bőrirritációt és kiütéseket tapasztaltak a terméktől, de ők elenyésző százalékát teszik ki az össz vásárlók számának. 

Amennyiben hasonlót tapasztalt a termékről, vagy pert is indított az Old Spice miatt, kérjük írjon a velvet@index.inda.hu email címre. Köszönjük!