Az amerikaiak legfontosabb bulihetén, a Spring Break alatt történt az eset. Az iowai amerikaifoci-csapat éppen Texasban pihent, mikor Josh Jahlas a hotel teraszáról vette észre, hogy egy autó belehajtott a szemközti öbölbe. Azonnal szólt a többi fiúnak, és lerohantak a vízhez. Beúsztak a süllyedő autóhoz, és meglátták, hogy egy lány benne rekedt. A fiúk próbálták betörni az üveget, de először nem sikerült. 

Nagyon megijedtem, hogy a szemünk láttára fullad meg a lány, mert mindegy milyen erővel ütöttük az üveget,  egy ideig nem tudtuk betörni, de megrepeszteni sem. 

– mondta az iowai csapat hátvédje, Anthony Lazard a helyi lapnak. Szerencsére végül sikerült egy akkora lyukat ütni az ablakon, hogy ki tudják húzni fuldoklót. A kocsi alig egy perc alatt elmerült, a 22 éves lány, Luisa Maria Castro a segítségük nélkül meghalt volna. Castro okkal köszönte meg a focistáknak, hogy kimentették. 

Tényleg hősök, örökké hálás leszek azért, amit tettek. 

De miért hajtott a lány nyílegyenesen a vízbe? 

A rendőrség közleménye szerint Luisa Maria Castrót később letartóztatták, kiderült, hogy ittasan vezetett, a véralkoholszintje kétszeres volt a megengedettnek (0,08). Mázli, hogy ez a pár srác meglátta, hogy elmerült a tóban. 

(Forrás: US Weekly)