A Daily Mail szerint a „The Hostel” néven emelgetett dulli házat Nagy-Britannia leghátborzongatóbb kísértetjárta helyei között tartják számon, és ezt főleg paranormális eseményekben gazdag múltjának köszönheti. Egy korábbi lakó például azért hívta ki a rendőröket, mert az a benyomása támadt, hogy szellemek rángattak ki az ágyából.

Az állítólagos kísértetek a jelek szerint előszeretettel babrálnak ki a botor módon a házba vetődő emberekkel. Közéjük tartozik a jelenlegi tulajdonos, Andy Yates is, akinek a kandallóban tanyázó gyerekszellemmel gyűjt meg a baja, és a steak késeivel is valami nehezen megmagyarázható dolog történt.

Amikor egyedül éltem a házban, és lementem a lépcsőn, a steak késekre a tányérokon egyensúlyozva találtam rá a szárítón. Egyszer meg láttam, hogy egy gyermek árnyéka jön ki a kandallóból, majd 15 percig egy helyben lebeg. Mikor összeszedtem a bátorságomat, és megmozdultam, eltűnt a falban

– fejtette ki a férfi.

Szegény fickó elég sokat próbálkozott, de képtelen olyan bérlőt találni, aki huzamosabb ideig képes megmaradni a házban. A legkitartóbb lakó is csak négy napig húzta.

Amikor meghirdettem a házat, a Facebookon keresett meg egy nő, aki 24 évvel korábban élt itt. Elmesélte, hogy egyszer kirángatták az ágyából (a szellemek), és fojtogatni kezdték, de a kiérkező rendőrök átverésnek tartották az egészet. Kifelé menet azonban rájuk dőlt egy könyves szekrény, és rögtön kiszaladtak

Mint mondta, a lépcső alatti szekrénnyel is notórius hírnévnek örvend, egy csomó médium úgy vélte, hogy oda gyerekeket zártak be. Szerintük egy gonosz erő lakozik a házban, ami egyebek mellett az ablakokban megjelenő fantomarcok formájában mutatkozik meg.

"Ahogy beléptem a házba, azonnal megéreztem ezt a szörnyű erőt. Ezután észrevettem a lépcsőn egy nőt, akit azt hiszem, bedrogoztak"

– idézte fel egyikük, Jolene Lockwood.

„Üzleti partnere”, Clare Burrows pedig morgást hallott, és úgy vélte: azt bizonyára a hátsó szobában lakó sötét erő, vagyis egy agresszív férfi szelleme bocsátotta ki.

Ha mindezek ellenére ellenállhatatlan vágyat érez, hogy eltöltsön egy éjszakát a Hostelben, májusban megteheti. Méghozzá nem is akármikor, hanem péntek 13-án! A tulajdonos cserébe 65 fontot, mintegy 25 ezer forintért kér, és azt ajánlja, hálózsákot és meleg ruhákat is vigyen magával.