A 33 éves Jacqueline Eide az ohamai állatkert halloweeni buliján itta le magát, és a zárás után is ott maradt, hogy egy 16 éves fiúval hupákoljon. A görbe este során Mai, a háromlábú maláj tigris szembesítette a túlzott alkoholfogyasztás veszélyeivel, méghozzá olyan módon, hogy leharapta az ujját.

A People magazin szerint egyelőre nem teljesen világos, hogy a nagymacska milyen körülmények között kóstolta meg a nőt. A hatóságok gyanúja szerint a támadást egy simogatási kísérlet váltotta ki. Ügyvédje viszont azt állította, Jacqueline Eide csak a rácsokat fogta, a tigris pedig azért csócsálta meg, mert ráijesztett a szomszédos ketrecben lakó oroszlán. Tom Mumgaard, a város ideiglenes ügyésze szerint a nő ujjának maradékát később megtaláltak a karámban.

A nővel szemben eredetileg három vádpontban indult eljárás, de aztán sikerült alkut kötnie, ezért csak birtokháborítás miatt kaszálták el. Az ítélet alapján a 250 dolláros (kb. 70 ezer forint) bírságon és a bűnügyi költségek megtérítésén túl 1290 dollárt (mintegy 350 ezer forint) kell fizetnie az ohamai Henry Dooorly Állatkertnek kárpótlás gyanánt.

Jacqueline Eide egyébként nem először került összeütközésbe került a törvénnyel az alkohol miatt, hat héttel a tigrises incidens előtt nyilvános vedeléssel érdemelt ki 14 napos börtönbüntetést.