Minden csütörtökön kora délután kezdődött Cerritos városában, amikor a rendőröket egy rablás miatt kihívták az egyik házhoz. A szomszédok jó leírást tudtak adni a tettesekről, és a rendőrségi helikopter gyorsan ki is szúrta az autót, amivel elmenekültek. A sofőr, a 20 éves Herschel Reynold és 19 éves utasa, Isaiah Young pedig úgy döntött, ahelyett, hogy feladnák magukat, tovább menekülnek. A mozgalmas autósüldözés egy órán keresztül tartott, és persze minden érdekesebb momentumról készült felvétel.

Például arról, amikor az autót az egyik felüljárónál pár pillanatra megállította a TMZ egyik városnéző busza:

Vagy amikor volt egy kis menőzés az esőben. Sőt, állítólag szelfiztek is, néha a rossz oldalon mentek és persze bemutattak a rendőröknek is.

A két fiatal Los Angeles legforgalmasabb részein hajtott keresztül, és többször is igen közel kerültek ahhoz, hogy karambolozzanak vagy elüssenek egy gyalogost. Amikor ráhajtottak egy tüskés akadályra, amit a rendőrség helyezett ki az útra, kicsit lelassultak, majd valami oknál fogva úgy döntöttek, leparkolnak, és az autó mellett várták meg, hogy letartóztassák őket. 

A Buzzfeed információi szerint  Herschel Reynolds 2014 és 2016 között a tengerészgyalogságnál szolgált, ahol részt vett egy taktikai vezetéstechnikai tréningen is. Az ő esetében az óvadékot egyébként 500 ezer dollárban (kb. 13,7 millió forintban) állapították meg.