Két bámulatos állatszökésről is beszámolhatunk ma.

Az egyik Inky (Tintás), a polip, amely egy Új-zélandi akváriumból tűnt el nyomtalanul. A polipfélék rendkívül intelligens állatok, Rob Yarrell, az akvárium igazgatója szerint valószínűleg Inkynek is feltűnt, hogy a tárolója tetején van egy kis lyuk, amelyen át távozhatott. Állítólag nagyon barátságos és tanulékony jószág volt: erről mi is meg vagyunk győződve. Miután ugyanis valahogy kijutott a tartályból, amelyben elfogása óta élt, néhány métert elcsicsogott a padlón, majd egy vízvezetéken át távozott a szabadságba. Yarrell azt mondta, nem fogják keresni, Inky tehát megúszta. Itt egy különösen előnyös képet láthatnak róla.

A másik élőlény, mint bizonyára tudják, egy kecske volt. Ő is szabadságra vágyott, így elinalt otthonról, és beugrott egy Starbucksba. Mondjuk a helyében mi is így tettünk volna.

A Daily Dot szerint az állat egy észak-kaliforniai kávézóba ment be, és bár megpróbálták banánnal lekenyerezni, inkább egy dobozt rágcsált. Végül elvitte a sintér, de aztán érte ment a gazdája.

A két eset között nincs összefüggés.