Igazán filmbe illő annak a két nőnek a története, akik egy véletlen folytán jöttek rá, hogy testvérek, ráadásul ikrek. Anais Bordier 2012 decemberében nagyon furcsán érezte magát, mikor egy Youtube videóban egy rá megszólalásig hasonlító lányt látott. Kinyomozta a lány nevét és hamarosan kiderült, hogy egy napon születtek, ráadául mindketten a dél-koreai Busanban. Bordier a People magazinnak mesélt arról, hogy mennyire sokkolta a felfedezés és arról is, hogy Facebook üzenetben vette fel a kapcsolatot Samantha Futermannal. Kiderült, hogy valóban testvérek, akiket a születésükkor elválasztottak egymástól.

A két lány azóta próbálja bepótolni azt, hogy életük első 27 évében nem is tudtak a másikról. Történetükből nem csak könyv, de dokumentumfilm is készült. A színésznőként dolgozó  Futerman  és a szintén Koreából örökbe fogadott Glee- színész, Jenna Ushkowitz együtt létrehozták a Kindred Alapítványt, amellyel szeretnének segíteni az embereknek, akik szintén adoptáltak, vagy úgy gondolják, hogy örökbe fogadták őket. Remélik, hogy ezzel az adoptálást is népszerűsítik és elfogadottabbá teszik az ilyen családmodellt is. "Vannak emberek, akik gondolkodás nélkül azt mondják, hogy ő nem az én vérem. Nem tudom, hogy ez mit jelent. Szeretném ha az emberek úgy gondolnák, hogy ez nem csak a vérkapcsolatról szól" - mondta a céljáról Ushkowitz.

A két lány egyébként minden nap beszél telefonon és annak ellenére is beavatják az életük legapróbb részletibe egymást, hogy egyikük New Yorkban, másikuk pedig Párizsban él.