Minderre a Daily Mail figyelmeztet, miután kifaggattak egy etikett szakértőt, miről is árulkodik egy lakás vagy ház berendezése. 

Nos a társadalmi osztályról mindenképp. A lap valószínűleg a brit királyi lojalitás mentén igyekszik pellengérre állítani az újgazdagokat, az amerikaiakat és persze mindenki mást is, aki hivalkodni akar a lakásával, de közben rossz bútorválasztásával csak egy skarlátbetűt nyom a saját mellkasára,

nem vagyok előkelő

felirattal.

Na de milyen tárgyak buktatják le a nem megfelelő társadalmi osztályba született törekvőket? A teljes listát itt találja. Mi csak csemegéztünk.

1. Jakuzzi

William Hanson szerint az a nagy kérdés, hogy miért akar bárki ugyanabban a vízben ázva üldögélni a barátaival, miközben mikroszkopikus méretű bőrcafatkák úszkálnak körülöttök? A kép beégett, köszönjük, Mr. Hanson!

2. Nagyképernyős tévé

A brit kékvérűek valamiért nem szeretik a nagy tévét, oktat a szakértő, így ha igazán menő lakásra vágyunk, szorítkozzunk a 100 centi alatti képernyőkre, és ne a legújabb csúcstechológiát válasszuk. A miértre nincs válasz, ez inkább csak az arisztokrácia diszkrét bája.

3. Házimozi

A képernyőfóbiás angol lordok nyilván még jobban irtóznak attól, ha egy egész falat betöltő projektor található a lakásban. Ha még kényelmes fotelek és minibár is van, az már egyenesen ördögtől való.

4. Hatalmas hűtőszekrény

Annyira középosztály, hogy nagyon. Már a szakértő szerint, aki nyilván az amerikai behatást okolja a brit konyhák torzulásáért. 

5. Zongora

Ha azt hitte, a hamisítatlan arisztokrata otthonok elengedhetetlen kelléke ez a hangszer, akkor téved. A szakértő szerint egy hatalmas zongora a nappaliban leginkább csak az mutatja, hogy újgazdag és sznob a tulajdonos, aki valószínűleg a billentyűket sem ismeri.

6. Tükrös bútorok

Valamiért ezek is bántják az előkelőségek szemét, Hanson egyenesen úgy fogalmaz, az ilyen bútorból árad az alsóbb osztály szaga. Nyilván a tükörtisztító illatára gondol, mivel az ilyen felületeket állandóan pucolni kell.

7. Padlószőnyeg

Ha nem lóg ki a padló, akkor kilóg a lóláb, hogy itt bizony nem egy előkelő család lakik. Legyen inkább kisebb a szőnyeg, és nagyobb a mellény!