Ellepték a szivárványos ételek az Instagramot, a rainbowtoast, az eattherainbow, a rainbowns, rainbowcake, rainbowbagels hashtagre keresve a gasztronómia nagyon furcsa szegletére lehet rácsodálkozni. Készül toast, süti, de még grillezett sajt is – a Buzzfeed fedte fel az úgynevezett unikornis grillezett kecskesajtot, ami nem más, mint szivárványszínűre mázolt grill kecskesajt. Olyannyira népszerűek a szivárványos kaják, hogy csak a rainbowcake hashtagre több mint 300 000 találatot ad az Instagram.

A szivárványkaja mánia mögött semmilyen politikai vagy emberi jogi akciót nem kell sejteni, semmi köze a melegekhez, és leginkább semmi köze semmihez. Egyszerűen csak élnek olyan emberek a világban, akiknek

van idejük arra, hogy kikísérletezzék a tökéletes szivárványos ételt. 

Ők azok, akiknek van idejük kimérni a megfelelő arányokat az ételszínezékekből, hogy aztán hozzáadják gyakorlatilag bármihez. És ha megsült, megfőtt állapotban van a szivárványos étel, még minimum félórát csak azzal töltenek el, hogy megpróbálnak tökéletes fényképet készíteni A Műről. Aztán posztolják. 

Szóval van idejük erre például.

A szivárványos ételekről a Facebookos kommentelőknek masszív véleményük van: többnyire azt a költői kérdést teszik fel sokan,

hogy mégis miért kell mindent összeszivárványozni? 

A mindent azért enyhe túlzás, mert amibe mehet az a tésztafélék. Nyolctojásos piskótába, pizzára (!!), toastokra, sajtokra. Igen, még a sajtokat is be lehet színezni a melegszendvics tetején.

Amennyiben kedve támadt a szivárványos ételre, és szeretne szerepelni, kérjük, küldje el a kész szivárványos ételről a képet a velvet@index.inda.hu email címre. Természetesen annak se mondunk nemet, aki  kóstolót  i s küld a kész műből a szerkesztőségbe - jöhet minden, ami szivárvány.